Bydlení

20. dubna 2024 11:35

Vanesa Havlíková

Monika Babišová už od léta bydlí jinde. Stavbu luxusního sídla Andrej pozastavil

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš (69) na sociálních sítích oficiálně oznámil, že opustil svou manželku Moniku Babišovou (49). Po třiceti společných letech se tak jejich cesty definitivně rozešly. Monika s manželem však domácnost nesdílí už delší dobu. A stavba nového luxusního sídla v pražských Průhonicích, která měla být podle původního plánu hotová v roce 2025, se také pozastavila.

„Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují,“ uvedl na sociálních sítích Andrej Babiš, který má s Monikou dvě děti – dceru Vivien a syna Frederika.

Stavbu luxusního sídla Babiš pozastavil

Společným domovem manželů byla už od dob, kdy Andrej vstoupil do politiky, majestátní vila, která je před zraky veřejnosti důmyslně skryta. Díky husté vegetaci není na pozemek téměř vidět. Dvoupatrovou cihlovou vilu také střeží sytém kamer. Je navíc pravděpodobné, že některá auta, která před vilou parkují, též pomáhají dohlížet na soukromí miliardáře a jeho rodiny.

Už před více než rokem jsme vás informovali, že dle informací webu Neovlivní.cz by se šéf hnutí ANO měl v roce 2025 přestěhovat do milionářské vilové čtvrti, která v Průhonicích vzniká. Rezidence by měla být dokončená do tří let. Stejnojmenný web nyní informoval o tom, že stavba rezidence se pozastavila a delší dobu se na místě nic neděje.

Jedna z vil bude stát u lesíku na rohovém pozemku, který tvoří hned šest spojených parcel. Dělníci v říjnu teprve chystali masivní oplocení, které je už nyní hotové. Přestože politik na sociálních sítích před časem informoval o tom, že z původního domu se odstěhovat nehodlá, tehdy to, že nová rezidence je pro Andreje a jeho rodinu, potvrdili dva svědci, kteří se podíleli na přípravné dokumentace ke stavbě.

Monika Babišová od léta údajně bydlí na nové adrese

Se stavbou se však delší dobu nic neděje a vypadá to, že to tak zůstane i nadále. Možné vysvětlení nyní nabízí rodinná situace politika. Obě jeho mladší děti, Frederik a Vivien, už jsou totiž dospělé. Frederik studuje v zahraničí a Vivien studia venku ukončila a začala pracovat pro otcův holding.

Čtěte také: Skromný dům a v něm muž, který se sousedy rád zajde na pivo. Takhle bydlí Petr Pavel

Manželka Monika se už na původní adrese, kde rodina roky společně žila, už nějakou dobu neobjevuje. Místo toho ji místní obyvatelé už přes půl roku vídají jinde. Konkrétně v jednom z domů ve vilové čtvrti, kde má stát i původně plánované miliardové sídlo.

Podívejte se, jak vypadá bydlení Matěje Stropnického na zámku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také