Bydlení

15. února 2022 14:00

Radka Wallerová

Bydlet se dá na majáku, ve starém kostele, na jeřábu i v hobitím domečku

Chce to odvahu, ale výsledek stojí za to. Obyvatelé těchto netradičních staveb se rozhodli přestavět si k bydlení budovy, jejichž původní účel byl úplně jiný. Podívejte se do naší galerie, kde by se nejvíce líbilo vám? Některá z míst si lze pronajmout coby ubytování na cestách.

Napadlo by vás ustlat si v kostele? Manželský pár ze vesnice Haywood v Yorkshire ano - koupili odsvěcený kostel a předělali ho na originální stylové bydlení. K jejich domovu patří i stometrová kostelní věž viditelná z velké dálky. Jejích domov je památkově chráněný, přesto se jim povedlo přebudovat ho tak, aby stavbě neublížili a přitom se jim tam pohodlně žilo. Fotky z interiéru najdete v naší galerii ZDE.

Opuštěné industriální objekty jsou populární samy o sobě a pokud jim někdo vdechne nový život, pak o to spíše - rozhodně to platí o působivé přestavbě jeřábu na hotel, která zájemci o dobře skrytý luxus najdou v Holandsku. Fascinující je také ReActor house, který stojí u New Yorku. Dům experiment reaguje v případě potřeby na pohyb svého majitele a naklání se například tak, aby se z něj dalo pohodlně vyjít ven.

Mimochodem, chystáte se zase cestovat, poznávat přírodu i památky? Ideální příležitost pro to, abyste vyzkoušeli nějaké netradiční místo k přespání i vy. Zapomeňte na klasické nudné hotely a penziony a najděte si alespoň na těch pár dní něco ulítlého.


Přečtěte si také