Herec Nicolas Cage si dopřál luxusní dům na pláži v Malibu. Stál 238 milionů korun

Nicolas Cage (60) patřil ještě před několika lety k nejbohatším hollywoodským hereckým hvězdám a vlastnil 15 nemovitostí v USA i v Evropě. Pak se dostal do dluhů a aby je splatil, musel některé nemovitosti prodat. Dnes je herec zase za vodou, protože si nedávno koupil luxusní dům na pláži v Malibu, za který utratil 10,5 milionu dolarů, což v přepočtu je asi 238 milionů korun.

Nicolas Cage (60) patřil ještě před několika lety k nejbohatším hollywoodským hereckým hvězdám. Kdysi vlastnil patnáct nemovitostí, domy, vily, venkovská sídla, zámky i ostrovy, na různých místech USA i v Evropě. Pak se dostal do spirály dluhů a aby je splatil, musel je prodat.

Přímořský luxus v Malibu za 238 milionů

Dnes to vypadá, že z nejhoršího je venku, protože si podle The Sun nedávno koupil luxusní sídlo v kalifornském Malibu, za které dal 10,5 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 238 milionů korun.

Šedesátiletý hollywoodský herec tak oslavil úspěch svého nejnovějšího filmu Longlegs. Hororový thriller Longlegs režiséra Osgooda Perkinse je trhák a celosvětové tržby dosáhly už více než 100 milionů dolarů. A tak si Cage mohl dopřát zbrusu nový dům na pobřeží Tichého oceánu.

PŘEČTĚTE SI: Nicolas Cage jako šílený sériový vrah. Trailer nového ďábelského hororu vás spolehlivě vyděsí

Jeho nová rezidence se čtyřmi ložnicemi a šesti koupelnami se rozkládá na zhruba 372 metrech čtverečních a nabízí opravdový přímořský luxus. Dům s přístupem na soukromou pláž a masivní terasou je posazen na kůlech, aby si jeho majitelé mohli vychutnat jedinečný panoramatický výhled na oceán.

Nej nemovitosti, které vlastnil Nicolas Cage

Některé z Cageových nemovitostí stojí za to poznat. Asi nejproslulejší z nemovitostí, kterou Cage kdy vlastnil, je nechvalně známá rezidence LaLaurie Mansion v New Orleans, bývalé sídlo sériové vražedkyně Delphine LaLaurie, která tady v letech 1787 až 1849 umučila a zavraždila desítky otroků. Dům patří k nejvíce strašidelným domům v USA. V roce 2007 ho koupil  za 3,4 milionu dolarů (asi 77 milionů korun). O dva roky později o dům v exekuční aukci přišel, uvedla CNN.

NENECHTE SI UJÍT: Dům Dary Rolins a Pavla Nedvěda připomíná luxusní hotel. Jen pozemek stál 25 milionů

Jedna z nejhezčích staveb, kterou herec vlastnil, je honosná rezidence v Bel Air, kde kdysi bydlel Dean Martin a později Tom Jones. Cage ji koupil v roce 1998 za 6,5 milionu dolarů (148 milionů korun). Dům v tudorovském stylu připomíná zámek a bydlení je to úchvatné. Jde skutečně o skvost se sedmi ložnicemi, domácím kinem, devíti koupelnami, bazénem, vlastním vinným sklepem a obrovským pozemkem. Cage se v něm dlouho neohřál. V roce 2010 se ho snažil prodat nejdříve za 35 milionů dolarů (přibližně 804 milionů korun), ale nepovedlo se to ani za cenu něco málo přes 10 milionů dolarů (asi 226 milionů korun). Nakonec dům přešel do vlastnictví věřitele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Heřmánek bydlel s rodinou v luxusní vile v Jevanech. Měl tu klid a soukromí

Herec se kdysi mohl podle CNBC pochlubit  mj. taky krásným domem na nábřeží v Newport Beach v Kalifornii v hodnotě 25 milionů dolarů (566 milionů korun), venkovským panstvím v Newportu na Rhode Islandu v hodnotě 16 milionů dolarů (362 milionů korun) či  venkovským panstvím v Las Vegas v hodnotě 8,5 milionu dolarů (asi 192 milionů korun).

Cage měl dva zámky v Evropě

Nicolas Cage také utratil značné peníze za nákup dvou hradů v Evropě ve snaze najít Svatý grál, což se mu ale nepodařilo.

  • Zámek z 18. století poblíž jihozápadního anglického lázeňského města Bath koupil herec za téměř 10 milionů dolarů. Ohromující prostor, jehož součástí je oranžerie, bývalé převorství, dvě chaty, zřícenina kaple a velký kus lesa, bere dech. Interiér zámku je stále vyzdoben původními omítkami z 18. století.

  • Druhá historická stavba, kterou Cage vlastnil, byl zchátralý středověký bavorský zámek Neidstein. Má 28 pokojů a nachází se na vrcholu velkého kopce. Z něj poskytuje výhled na pozemky o rozloze 160 hektarů, tvořené lesy, loukami a poli. V roce 2009 zámek koupil  právník z Ambergu. Nechal ho pečlivě opravit a modernizovat.

Ostrovy na Bahamách

Cage vlastnil nejen domy, ale dokonce i dva soukromé ostrovy na Bahamách. Jeden z nich měl rozlohu asi 30 akrů, tři krásné pláže a malý rybník. Vše jen pro něj a jeho rodinu. Na ostrově nebyly žádné stavby. I ten ovšem poslal herec do prodeje za 7,5 milionu dolarů, tedy zhruba 170 milionů korun.

Zdrpje: the-sun.com, homeincube.cz, cnbc.com


Přečtěte si také