Bydlení slavných

23. srpna 2023 06:00

redakce Prima Living

Prázdninový dům Elizabeth Taylorové je na prodej. Po čerstvé rekonstrukci jen září

Téměř deset let vlastnila jedna z největších hvězd filmového plátna Elizabeth Taylorová kouzelný dům, který najdete v Palm Springs v USA. Bílá stavba jednoduchých, čistých tvarů v sobě ukrývá čtyři ložnice a pět koupelen a nabízí i malebný výhled na pohoří San Jacinto. Po aktuální rekonstrukci je dům připraven k prodeji.

Hollywoodská hvězda největší velikosti Elizabeth Taylorová vlastnila ke konci svého života, který vyhasl v březnu 2011, dvě nádherné nemovitosti. První byla usedlost v Bel Air, postavená v 60. letech 20. století a druhý dům, který využívala jako víkendovou chatu, je právě v současnosti nabízená nemovitost v Palm Springs. Nemovitost nabízí úžasné obytné prostory na luxusních, téměř 400 metrech čtverečních.

Dům Elizabeth Taylor v současné době vlastní Fred Bin, generální ředitel realitní společnosti Zoom Casa se sídlem ve Westlake Village, který nemovitost koupil letos v březnu, za téměř 3,8 milionu dolarů. Přízemní stavbu však nyní po rekonstrukci nabízí za 5 milionů dolarů, tedy za více než 110 milionů korun. O současnou rekonstrukci domu, známého pod označením „Casa Elizabeth“, se postarala blízká přítelkyně Elizabeth Taylorové, Kathy Ireland.

Celý dům je koncipovaný jako otevřený prostor, kde vstupní foyer volně přechází do velké obývací místnosti s krbem, vestavěným do stěny, obložené dřevem. Pokoj je prosvětlen velkolepými okny a prosklenými dveřmi, sahajícími až ke stropu. O světlo tedy v domě není nouze, vnitřní prostory se dají jednoduše propojit s terasou.

Z obývacího pokoje vedou dveře na krytou terasu, plně vybavenou pro letní večírky i prázdninové lenošení. Najdete tu gril, lednici, letní kuchyni i bar.

Dům poskytuje dvě samostatně oddělená apartmá, každé s vlastním příslušenstvím, s koupelnami s vanou i sprchovým koutem, ze kterých je volný přístup na terasu s bazénem, do kterého voda přitéká malým vodopádem. Terasy jsou lehce přistíněné vzrostlými palmami.

Před domem je také k dispozici garáž pro tři auta.

Zdroj: robbreport.com; profimedia

Sdílejte článek
Štítky dům nemovitost Elizabeth Taylorová

Přečtěte si také