Herečka Valérie Zawadská má chalupu v jižních Čechách. Život na venkově má ráda

Herečka a dabérka Valérie Zawadská, která 19. září oslavila 66. narozeniny, tráví svůj volný čas nejraději na své chalupě v Cehnicích v jižních Čechách, kterou si pořídila před dvaceti lety. Podívejte se, jak její dům na venkově vypadá.

Když Valérie Zawadská se svým životním partnerem, hudebníkem Romanem Křížem, hledali místo, kde by spolu a se dvěma syny mohli trávit víkendy a prázdniny, jižní Čechy byly jasnou volbou a chalupa poblíž Strakonic jim padla do oka hned.

NENECHTE SI UJÍT: Slavní chataři a chalupáři: Zahrady Josefa Dvořáka, Petry Janů a Anife Vyskočilové

Královna českého dabingu Valérie Zawadská  našla v Cehnicích druhý domov. Na chalupě tráví celé prázdniny a prakticky všechny volné chvíle. S nadšením a vervou sobě vlastní se vrhla i do pěstování zeleniny a ovoce, které ráda zavařuje. „Na chalupě mě baví dělat úplně všechno. Hodně mě naučil můj tatínek, který nám s chalupou také hodně pomáhal. Když jsem byla malá, naučil mě třeba kosit kosou,“ prozradila Valérie Zawadská  webu Prima Ženy.

Podívejte se na reportáž z roku 2018, jak to na chalupě Valerie Zawadské vypadá:

Láska na první pohled

„Dům o velikosti 4 plus 1 byl ve velmi dobrém stavu a k okamžitému nastěhování, což bylo pro mě opravdu velmi důležité. Po těch mnoha letech, kdy jsem trávila prázdniny s dětmi v paneláku v Praze nebo ve Vimperku, anebo na severní Moravě u sestry a u táty, to bylo něco nádherného," zavzpomínala před lety Valérie Zawadská pro Strakonický deník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z ruiny vykouzlila luxusní chalupu. Jaroslava Obermaierová má dokonalé bydlení

Když mluví o své cehnické usedlosti, strašně ráda vzpomíná na ten úplně první okamžik, kdy vešli na dvorek. Měla pocit, který říkal: „Tak tady už jsi někdy byla." Ten pocit asi mluví za vše.

Vesnice jí přirostla k srdci

Vesnice, kde žije něco málo přes pět set obyvatel, jí přirostla k srdci. Místní ji přijali vřele, se všemi mají krásný vztah. Tím, že tady žije tolik let, považuje se za obyvatelku Cehnic. „Snažím se v rámci možností přispět, protože to může obci pomoci. A dělám to ráda," přiznala.

PŘEČTĚTE SI: Jiřina Bohdalová má vysněnou chalupu v Českém ráji. V krásné roubence našla svůj ráj

Vesnický život herečce sedí

I když chalupu obepíná kamenná zídka s živým plotem a na první pohled zaujmou velká vrata, před světem a lidmi se herečka rozhodně nezavírá. Jen – jak sama říká – potřebuje čas od času vypnout a být svá. Jen tak, ve starých kraťasech a obnošeném tričku. Život na venkově si umí náležitě užívat. Má své oblíbené rituály. „V létě si v šest ráno uvařím kafíčko, sednu si na své oblíbené místečko, které mi kluci udělali, jen tak se koukám a poslouchám ty úžasné zvuky kolem sebe,“  svěřila se redaktorovi webu Prima Ženy

Zdroje: zeny.iprima.cz, strakonicky.denik.cz

Sdílejte článek
Štítky společnost venkov chalupa Jihočeský kraj celebrity Strakonice Roman Kříž Valerie Zawadská Cehnice životní styl a volný čas společenská rubrika

Přečtěte si také