Bydlení

26. července 2024 06:00

David Laštovka

Chalupaření Petry Černocké: O nemovitost bojovala s bratrem, musela ho vyplatit

Na chalupu do malebné vísky Kytlice na Děčínsku jezdívala zpěvačka a herečka Petra Černocká už jako dítě. Po smrti otce o nemovitost musela bojovat se svým bratrem Pavlem. Každý měl o budoucnosti jinou představu. Nyní v ní žije se svým manželem, hudebníkem Jiřím Pracným. Jak to v jejím království vypadá a jaká je chalupářka?

Kvůli chalupě se Petra Černocká rozhádala se svým bratrem Pavlem. Když jejich otec zemřel, on ji chtěl prodat, ona ponechat v rodině. Nakonec to dopadlo tak, že Petra svého bratra vyplatila a do Kytlice jezdí dodnes. Našla tam druhý domov.

Chalupu zakoupil Petřin tatínek na popud jejího bratrance, herce Vlastimila Brodského. „Bróďa si tu po válce koupil stavení, jenže tehdy to tu bylo vylidněné, takže se tu sám bál. Proto se sem snažil dostat všechny své známé a kamarády,“ přiblížila Petra Černocká redaktorovi Prima Living. Brodský byl ve svém přesvědčování velmi úspěšný. Usadila se tu nejen rodina Černockých, ale rovněž Miroslav Horníček nebo herec Zdeněk Řehoř.

Petra na chalupu do Kytlic s rodiči jezdívala už jako dítě. „Když jsem byla malá, jezdilo se sem celkem komplikovaně. Tatínek tehdy neměl auto, ale pouze motorku, takže na té sem odvezl mého bratra a my s maminkou přijely vlakem,“ zavzpomínala Petra. „Zůstalo mi tu také spoustu kamarádek, se kterými jsem si jako malá hrála v lese na víly. Naše přátelství trvá dodnes,“ uvedla zpěvačka a herečka.

Chalupu si mohou užívat celoročně

Chalupu si oblíbil nejen manžel - kytarista Jiří Pracný, ale také její dcera Bára. „Jirka tomu kouzlu podlehl okamžitě a v poslední době sem jezdí častěji než já,“ prozradila s úsměvem. Její manžel je manuálně velice zručný. Podařilo se mu například zprovoznit staré hodiny, které dlouhá léta nešly nebo opravit krb. „Můj tatínek se ty hodiny marně snažil rozchodit celý život. Mému muži se to podařilo za několik hodin,“ poznamenala pyšně Petra.

Chalupu se snaží společně udržovat a zvelebovat, její původní ráz ale chtějí zachovat. „Kromě dřevěné podlahy jsme vybudovali i novou koupelnu a kuchyni. Rádi bychom, aby se zde dalo žít celoročně. Staročeský ráz chalupy měnit rozhodně nebudeme,“ prozradila Petra Černocká. Na zahradě mají skleník, v němž pěstují okurky, papriky, cukety, rajčata nebo dýně. „V tom se vzhlédl můj manžel. To je jeho parketa,“ dodala představitelka Saxany ve filmu Dívka na koštěti.

Podívejte se také, jak bydlí Roman Skamene:

Zdroj: autorský text, sociální sítě Petry Černocké


Přečtěte si také