Naše tipy

22. února 2023 12:45

redakce Prima Living

Zima je za námi a vy se můžete těšit na jarní vydání Prima vychytávek

Zima končí. Důkazem je i březnové vydání oblíbených Vychytávek. Opět na vás čekají skvělé recepty a tipy, se kterými si užijete příchod jara o to víc. Těšit se mohou především zahrádkáři. Pro milovníky dobrého jídla je tu menu s voňavým a mocným medvědím česnekem. Nebudou chybět ani kutilské nápady Pepy Libického a rubrika Svět zvířat, kde vám veterinářka poradí s pořízením štěněte i jeho výchovou. To vše a mnohem víc na vás čeká v novém díle Vychytávek Ládi Hrušky, kde najdete top nápady, které se vám budou určitě hodit.

Hned na úvod v kapitole Domácí kutil si ukážeme například sušičku na maso, kde výsledek předčí očekávání i největších gurmánů, či recyklovaný domeček nebo hravý zásobník na toaletní papír, protože co je praktické, nemusí být nutně nudné, naopak. Kdo by si neuchovával památeční fotky? Láďa vám ukáže, jak si doma postavit vlastní dřevěný stojánek, díky kterému budete mít své vzpomínky pořád na očích.

Sám sobě kutilem

Šikovný kutil Jarda zase ukáže vlastnoručně sestrojenou sušičku na maso ze zbytku kuchyňské linky. V další kapitole Sám sobě kutilem potěšíme milovníky kávy, protože si ukážeme výrobu elegantního držáku kávových kapslí. Co by rodiče neudělali pro své malé ratolesti? S naším návodem, jak na fantastickou renovaci dětského pokoje, vykouzlíte radost na tváři nejednoho dítěte.

Minutový manžel v akci

V oblíbené rubrice Minutový manžel v akci nám Pepa Libický ukáže, že s opravami, které v domácnosti obvykle zastávají muži, si hravě poradí i ženy, a to jak se škrábanci na kuchyňské lince, tak seřízením dvířek či tapetováním nábytku.

Staré hračky a malované nádobí

Hračky vyvolávají u dětí nadšení a u dospělých nostalgické vzpomínky. O ty své se s námi podělí i vášnivý sběratel starých hraček pan Karel, za kterým jsme se vydali na návštěvu k Brnu. Pro tvořivce jsme si pak připravili zábavu v podobě dekorativního malovaného nádobí – z vysloužilého pekáče či pánve vykouzlíme nápaditou dekoraci do domu.

Rady pro zahrádkáře

Jaro je tu, a tedy přichází i potřeba zdokonalit si zahrádky. Ukážeme si výsev semínek a přípravu záhonů po zimě. Doporučíme také zajímavé odrůdy brambor. Poradíme, jak na předsezonní péči o muškáty či jak se postarat o pokojové rostliny po dlouhé zimě, během níž poněkud strádaly. Chcete zatočit s parazity a škůdci, a tím ochránit svou drahocennou úrodu po zimě? S našimi tipy a radami vás tento problém nebude muset již tížit.

Vychytané recepty Ládi Hrušky

Pro gurmány a milovníky dobrého jídla si Láďa připravil vychytané recepty. Například menu s voňavým a mocným medvědím česnekem, kuře s játrovou nádivkou, krémovou polévku či jarní bramborový salát. Zavítáme i do zahraniční kuchyně aneb italská kuchyně po česku, kde si ukážeme postup na božské špagety z jednoho hrnce či domácí tagliatelle s řepou.

Zelená lékárna

Nezapomněli jsme ani na příznivce zdravého života. Představíme si anýz, lahodné, ale i léčivé koření, které zatočí s kašlem a kolikou, nebo badyán, který vyžene z těla bakterie a viry. Láďa nám ve své Zelené lékárně ukáže, jak si připravit mandlový elixír mládí, olivovou pleťovou masku a mnoho dalších vychytaných receptů.

Ze světa zvířat

V oblíbené rubrice veterinářky Míšy Riedlové s názvem Svět zvířat veterinářka poradí s pořízením štěněte od průzkumu nového domova přes kontakt s jinými psy po bezpečí na prvním místě. Ale ani samotný výcvik vašeho nového člena rodiny byste neměli podceňovat. Ukážeme si, jaké jsou zásady správné výchovy psího mazlíčka. O své zkušenosti se podělí také například chovatelé morčat a želv.

Po stopách Santiniho

Na výlet tentokrát vyrazíme po stopách proslulého barokního architekta Santiniho, jehož dílo můžeme obdivovat nejenom v dechberoucí kostnici v Sedlci u Kutné Hory, ale také v mysticky působícím kostele na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou. Společně se vydáme i na výlet po stopách šifer a symbolů mistra Santiniho, jehož stavby jsou zahaleny tajemstvím a otazníky, které nás provázejí již tři sta let od úmrtí samotného mistra.

Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové dvojčíslo za pouhých 39 Kč.

Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2023 ZDE.

Sdílejte článek
Štítky Vychytávky Ládi Hrušky Brno maso Kutná Hora recept Žďár nad Sázavou Láďa Hruška kuchyňská linka časopis prima Vychytávky veterinární lékař Kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře

Přečtěte si také