Bydlení

10. prosince 2022 13:57

Kisa Císařová

Bydlení Jaroslava Brousila je opravdu jednoduché. Moderátor vsadil na tři barvy

Zatímco někteří přenechávají zodpovědnost za zařízení interiéru svého příbytku designérům, Jaroslav Brousil se spolehl na vlastní cit a vkus. Svůj zhruba šedesátimetrový byt dispozičně řešený jako dva pokoje s kuchyňským koutem si moderátor stanice CNN Prima News vybavil v duchu minimalismu a barevně sladil do tří barev.

„Není tady moc zbytečných věcí. Mám rád, když je interiér zajímavý a pestrý, ale zároveň nemám rád ostré barvy a barvy, které se mi rychle okoukají. Takže je celý byt koncipován do bílé, šedé a černé,“ svěřil webu Prima Living Jaroslav Brousil.

Pravdivost moderátorových slov potvrzuje i jen letmé rozhlédnutí po obývacím pokoji, který je spojený s otevřeným kuchyňským koutem. Velká pohodlná pohovka ve tvaru písmene L je šedá stejně jako koberec před ní a rovněž i stěna za černou televizí. Zalíbení v bílé barvě dokazuje v interiéru modrookého moderátora jídelní stůl, čtyři židle kolem něj a také stínítka závěsného lustru nad nimi.

Černá barva je k vidění trochu netypicky na velké lodžii, která k bytu patří a na niž se dá vstoupit jak z obývacího pokoje, tak z ložnice. Čas strávený na lodžii a výhled do přilehlého okolí pražské čtvrti Holešovice si Jarda Brousil rád zpříjemňuje hrnkem horkého kakaa.

Brousil vsadil na stěrku

V bytě, který se nachází v komplexu novostaveb, má moderátor zpravodajství i jednu funkční vychytávku, a sice praktickou stěrku. Ta přechází z obýváku až do kuchyňského koutu. „Mám ji i v kuchyni, jelikož když vařím nebo peču, nejsem úplně nejpořádnější člověk a zašpiním všechno kolem. Většinou pak musí veškeré oblečení do pračky a já do sprchy, takže stěrka je hodně praktická,“ přiznal se smíchem Jarda, který v případě stěrky udělal drobnou barevnou výjimku, jelikož je světle béžová.

„Mám tu barvu rád, je neutrální, teplá, není chladná a prostě se neokouká,“ vysvětlil moderátor, jak se stalo, že nad rámec trojice jeho barev favoritek dostala v interiéru šanci i béžová.

Na svůj útulně zařízený byt je Jaroslav Brousil právem pyšný, jelikož je výsledkem jeho vlastních nápadů, za nimiž stojí moderátorův vkus a cit. Nicméně přestože si Jarda nezaplatil profesionála z oboru interiérového designu, aby se mu o byt postaral, nenechal výsledný vzhled svého příbytku úplné náhodě.

„Sleduji spoustu webů třeba i Prima Living, čtu množství časopisů a sleduji i na sociálních sítích mnoho designérů. Díky tomu je to tady kombinace inspirace z tohoto světa a toho, co se líbí mně,“ pochlubil se Jarda Brousil, který v kontinuálním vysílání stanice CNN Prima News sděluje divákům aktuality z domova i ze světa.

Sdílejte článek

Přečtěte si také