Valentýnské drobnosti: Tyhle dárky potěší, vyrobíte je sami a skoro zadarmo

Velká láska nepotřebuje velké dary, mnohem cennější jsou drobné pozornosti, které nemusí stát téměř žádné peníze. Chce to jen pár dobrých nápadů a valentýnské ráno se tak stane nezapomenutelným.

Naše valentýnské nápady zvládnou i hodně nezkušení kuchaři… Někdy stačí opravdu jen malá drobnost, která vykouzlí z obyčejné snídaně snídani sváteční.

Vykrajovaná srdíčka

Vezměte obyčejné malé vykrajovátko na cukroví ve tvaru srdíčka a naznačte jím do důkladně naleštěného jablka svůj zamilovaný vzkaz. Malé srdíčko můžete nožem vyříznout a položit vedle jablka nebo si připravte jablka dvě, zelené a červené, z obou vyřízněte srdce a vzájemně je prohoďte. Do červeného jablka vložte zelené a naopak.

Srdíčka z vajec natvrdo

Vejce uvařte klasicky 10 minut natvrdo, ještě horké je oloupejte a rychle pomocí formičky vytvarujte do srdíčka. Můžete použít i obyčejné vykrajovátko na cukroví odpovídající velikosti, do kterého vejce vsunete a necháte vychladnout.

Snadněji už to nejde!

Budete potřebovat pouze z papíru vystřiženou šablonu srdce, přes kterou pocukrujete čokoládové sušenky, perník, buchtu nebo jablko… Tenhle nápad zvládnete během minutky, ale radost vašeho protějšku bude nekonečná!

Sladké vafle

Máte doma vaflovač, který místo čtvercových peče vafle ve tvaru květiny? Máte vyhráno! Květina se dá rozlomit na čtyři srdíčka, se kterými snadno ozdobíte hrnek s kávou či kakaem.

Oslazená káva

Tak na tuhle snídani už se budete muset dopředu zásobit. Kupte cukr ve tvaru srdíček nebo bonboniéru s čokoládovými srdíčky. Každá sladkost po ránu potěší!

Ovoce ze srdce

Máte doma malé misky ve tvaru srdíček? Tak je využijte a nakrájejte do nich kousky sladkého ovoce. Pokud podobné misky nemáte, vykrájejte srdíčkové tvary přímo z melounu nebo jablka.

Zdravá varianta

Dává vaše láska přednost zdravé stravě? I tak máte možnost, potěšit ji miskou müsli se srdcem vyskládaným třeba ze sušeného ovoce.

Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek

Sdílejte článek

Přečtěte si také