Bydlení

20. února 2024 12:43

Lenka Valjentová

Jan Koller žil v krásné vile s bazénem. Jeho exmanželka teď nemovitost na Azurovém pobřeží prodává

Hedvika Kollerová (46), exmanželka bývalého fotbalisty Jana Kollera (51), se rozhodla, že prodá svou luxusní vilu v jihofrancouzském městečku Vence na Azurovém pobřeží. Důvodem je neustálé zvyšování daní z nemovitostí ve Francii. Podívejte se, jak dům se zahradou vypadá.

Krásnou vilu na Azurovém pobřeží kousek od Monaka si Kollerovi pořídili v době, kdy jim to v manželství klapalo a Jan Koller hrál za klub AS Monaco. Když se rozvedli, legendární fotbalista se vrátil do Česka a vilu přenechal Hedvice. Ta vlastní byt v Monaku a vilu nedaleko půvabného městečka Vence pronajímala.

Teď se Hedvika Kollerová rozhodla dům prodat. „Už na to nemám. Vysává mě to psychicky i finančně,“ vysvětlila pro web expres.cz Kollerová. Důvodem k životnímu rozhodnutí je neustálé zvyšování daní z nemovitostí ve Francii.

Kollerová se provensálského domu ale zbavuje jen velice nerada. Na sociálních sítích se přátelům svěřila, že se musí vzdát svého nejmilovanějšího místa pod sluncem. „Ročně jenom za to, že tu vilu mám, zaplatím nějakých 30 tisíc eur. Platí se tu daň z luxusu i za to, že máte nemovitost, v níž nebydlíte. Už to prostě neutáhnu. Když jsem to řekla dcerám, tak byly samozřejmě hodně smutné. Milujeme to tu a chci, aby jim po mně něco zbylo. Musela jsem jim to vysvětlit a vzaly to. Já už to nedávám,“ přiznala.

Podívejte se, jak vila Hedviky Kollerové ve Vence vypadá:

Jak vila Hedviky Kollerové vypadá?

Nemovitost se nachází pouhé tři kilometry od centra letoviska Vence, zhruba 45 minut od Cannes, 45 minut od Monaka a 30 minut od centra Nice. Moře je vzdálené 11 km od Vence.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bydlení Lindy Finkové. Ze starého domu vybudovala luxusní vilu připomínající novostavbu

Typická provensálská vila o rozloze 300 metrů čtverečních má čtyři ložnice a tři koupelny, útulný obývací pokoj s jídelnou a krbem, moderní kuchyň s kompletním vybavením spotřebičů. Nechybí ani herna se stolem na stolní tenis a šipkami. V zahradě o rozloze 2000 metrů čtverečních se vzrostlými stromy je nádherný bazén se slanou vodou, letní kuchyně s krbem, lednicí, grilem a posezením či kurt na pétanque.

PŘEČTĚTE SI TAKY: Anife Vyskočilová má nejkrásnější chatu v Suchdole. Zrekonstruovala ji sama

Za kolik ji bude Hedvika Kollerová prodávat, to se ještě neví, ale rozhodně byste museli sáhnout hluboko do kapsy, jelikož podobné nemovitosti na Azurovém pobřeží se prodávají okolo 2 500 000 eur, tedy kolem 64 milionů korun.

Městečko Vence najdete na jihovýchodě Francie, v regionu Azurové pobřeží. Příjemné letovisko leží na kopci a je obklopené růžovými zahradami. V minulosti bylo útočištěm umělců. Pozoruhodná je především kaple Chapelle du Rosaire (Růžencová kaple), vyzdobená slavným malířem Henri Matissem.

Podívejte se, jak bydlí fotbalista David Limberský:

Zdroje: expres.cz, sociální sítě Hedviky Kollerové

Sdílejte článek

Přečtěte si také