Kdysi luxusní ranč Kanye Westa v Kalifornii se pomalu, ale jistě rozpadá

Hvězdný raper Kanye West (47) vlastní několik domů v Kalifornii a ve Wyomingu. Ale zdá se, že se svým nemovitostem nemá čas věnovat. Minimálně ranč v kalifornském městě Calabasas, který koupil za 2,2 milionu dolarů (zhruba 50 milionů korun), je už více než rok v troskách a podle nejnovějších fotografií se pomalu, ale jistě rozpadá. Pohled je to smutný.

Známý americký raper, hudební producent, módní návrhář a designér Kanye West, známý také pod přezdívkou Yeezy, má mnoho zájmů. Kromě hudby a módy se věnuje vytváření skandálů. V poslední době se v souvislosti s ním mluví převážně o outfitech, kterými spolu s manželkou Biancou Censori (29) provokují. A tak má zřejmě plnou hlavu starostí a na péči o nemovitosti mu už nezbývá čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Luxusní bydlení Davida Pastrňáka. Hokejový král bydlí na prestižní bostonské adrese

Ranč Kanye Westa je v troskách

Rozsáhlý ranč Kanye Westa ve městě Calabasas se nachází mezi úpatím pohoří Santa Monica a Santa Susana (jihozápadní oblast San Fernando Valley v Los Angeles). Podle New York Post donedávna okouzlující rezidenci koupil v roce 2018, když byl ještě ženatý s Kim Kardashian, za 2,2 milionu dolarů (okolo 50 milionů korun). A aby získal i pozemek okolo, přikoupil k němu ještě dalších 300 akrů za více než 4 miliony dolarů (necelých 100 milionů korun). Do kompletní rekonstrukce a renovace pod taktovkou belgického designéra Axela Vervoorta údajně investoval dalších 20 milionů dolarů.

Dnes je kdysi luxusní rezidence v havarijním stavu a už jen chátrá. Nejnovější záběry dokazují, že hlavní budova se rozpadá, část střechy se propadla, škvírami v konstrukci vykukují stromy. Ranč vypadá, jako by byl zasažen živelnou pohromou. Pozemek o rozloze kolem 320 akrů v Calabasas se na leteckých snímcích zdá být zcela prázdný a opuštěný.

NENECHTE SI UJÍT: Honosná Gottova vila v Jevanech má nového majitele. Zpěvák prodal vilu za 11 milionů korun

To je v ostrém kontrastu s rodinným sídlem, které si jeho bývalá manželka Kim Kardashian stále užívá s jejich čtyřmi dětmi. Od jejich rozchodu v roce 2021 si Kim udržuje honosné panství Hidden Hills, které se nachází jen co by kamenem dohodil od Westova rozpadajícího se ranče.

Ranč už zažil lepší časy

Před pěti lety se ranč proslavil ambiciózním plánem Kanye Westa na výstavbu cenově dostupného bydlení inspirovaného Hvězdnými válkami. Projekt nazvaný Yeezy Home však neměl dlouhého trvání. V rozhovoru pro Forbes West řekl, že design přístřešků Yeezy Home byl inspirován domovem z dětství Luka Skywalkera a že spolupracoval s týmem na návrhu prefabrikovaných staveb se strohou estetikou, s cílem využít je jako bytové jednotky pro nízkopříjmové skupiny.

West snil o tom, že z těchto modulů, které by se daly zapustit do země a světlo by do nich pronikalo střechami, postaví celá města a svůj koncept rozšíří po celé Americe. V roce 2019 ale musely být moduly zbourány po protestech místních obyvatel, kteří si stěžovali, že na stavbu West nezajistil povolení. Dnes už nejsou nikde k vidění.

PŘEČTĚTE SI: Beckham si koupil obrovskou jachtu za půl miliardy. Její vybavení by vám asi stačilo

Dočká se dům opravy?

Není jasné, proč Kanye West nepokročil s prací na pozemku více než rok a zda má v plánu dům v dohledné době opravit. V posledních měsících tráví raper s manželkou hodně času cestováním po světě. Když jsou v USA, údajně platí 20 tisíc dolarů měsíčně (více než 450 000 Kč) za penthouse v západním Hollywoodu v Kalifornii, takže bydlet na ranči zájem viditelně nemají.

Zdroje: Profimedia.cz, nypost.comtmz.com, designboom.comtopky.sk

Sdílejte článek

Přečtěte si také