4. února 2023 07:00

Kisa Císařová

Legendy v obýváku a vysněné schodiště: V domě za Prahou chystá Honza Bendig velké změny

Jan Bendig - Living 1

Přestože si doma zařizoval všechno sám a není to ani tak dlouho, Jan Bendig se rozhodl, že přišel čas ke kompletní renovaci interiéru. Prostorný rodinný dům nedaleko za hranicí Prahy tak bude zanedlouho vypadat úplně jinak, než jak ho teď představil štábu webu Prima Living. Pokud to tedy pracovní povinnosti dovolí.

K renovaci se Honza Bendig společně se svým partnerem a spolupracovníkem Lukášem Rejmonem chystají už zhruba rok a půl. A bude to pořádný kus práce, jelikož dvoupatrový dům, který partneři obývají společně se čtyřmi psími mazlíčky, čítá sedm ložnic, dvě koupelny, velkou kuchyň s jídelnou a prostorný obývací pokoj. V něm na první pohled zaujme barevná volba stěn. Jen nedlouho po nastěhování si Honza pro obývák vybral světlejší a tmavší odstín hnědé. „Byl jsem to nejdřív vyzkoušet a nechal jsem si namíchat barvy. Pán v obchodě mi to ukázal a já jsem si říkal, že to bude v obýváku super. Začal jsem tedy malovat a skutečně to super vypadalo, pár dní to bylo skvělé. Za měsíc jsem si ale řekl, že jsme udělali obrovskou chybu,“ přiznal webu Prima Living s úsměvem Honza Bendig. „Kvůli práci nejsme schopni vymyslet termín, kdy bychom se do toho pustili. Řekl jsem si ale, že tento rok to zvládneme,“ svěřil své odhodlání zpěvák.

A jak by měl jeho momentálně vysněný interiér vypadat?

„Všude bude bílá. Akorát se tedy bojím kvůli psům, protože ti jsou schopni vylézt i na strop a lézt po něm jako spidermani,“ nepodceňuje s trochou nadsázky své čtyřnohé mazlíčky Honza Bendig, který si je dobře vědom, jak je náročné udržet bílé plochy v interiéru čisté bez flíčků, fleků a otisků psích tlapek. Obývacímu prostoru dominuje velká tmavě zelená pohovka, která stojí poměrně netypicky přímo uprostřed pokoje a nikoli u jedné ze stěn. Rozhodnutí o jejím umístnění provázela partnerská názorová výměna. „U toho jsme se s Lukášem docela chytli. On má své nápady, já mám své nápady, jsem ale rád, když mám domácnost podle sebe. Lukáš nejdřív vyjádřil obavy, že to bude hrozné, nakonec ale souhlasil,“ pochlubil se zpěvák, že si prosadil svou. Pro umístění doprostřed místnosti navíc hrálo i to, že u jedné ze stěn je schod a na něj se velká pohovka ve tvaru písmene L, nevešla. Světle hnědou zeď v obýváku zdobí šest zarámovaných fotek, na kterých jsou jedna Marilyn Monroe, dvě Audrey Hepburn a třikrát James Dean. Legendy stříbrného plátna se ale v obýváku Honzy Bendiga a Lukáše Rejmona ocitly vlastně nedopatřením. „Koupil jsem rámečky s ikonickými fotkami s tím, že je vyndáme a do rámečků dáme naše fotky. Už jsem si je i vytiskl. Pak se nám to ale takhle začalo strašně líbit a nechci to vyměnit. Zůstane to takhle,“ změnil názor zpěvák.

Kuchyně je královstvím Jana Bendiga

Co se týče kuchyně, ta je podle Honzových slov jeho královstvím. Jsou v ní moderní spotřebiče včetně nového kávovaru a uprostřed praktický ostrůvek. Přesto designově není úplně podle představ mladého zpěváka. „Kuchyň tu už byla, když jsme se nastěhovali. Není to úplně můj styl především kvůli barvě. Všechno bych chtěl bílé. Samotná kuchyň se mi líbí, ale hnědá mi přijde smutná,“ potvrdil Honza to, co si myslí i o obýváku.

Nabílo si Honza přeje i točité schodiště propojující přízemí a první patro. „Odmalička jsem si přál mít domov s točitým schodištěm umístěným tak, aby bylo jednou z prvních věcí, kterou člověk uvidí, když do domu vstoupí. Bílá barva mi leží v hlavě a na bílo bych chtěl všechno včetně schodiště,“ přeje si Honza.

Profesní plány Jana Bendiga

Svého prostorného a útulně zařízeného domova si ovšem zpěvák v poslední době moc neužije. Trénuje totiž na svůj velký koncert, který se uskuteční 25. února v pražském Fóru Karlín. „Bude to velkolepé. Budu tam mít spoustu skvělých hudebních hostů, živou kapelu, tanečníky, světelnou show a další věci, které nemůžu dopředu prozradit,“ těší se Honza Bendig, kterého přijdou podpořit například Lucie Bílá, Michal David i jeho bratr Marsell, aktuálně nominovaný na Českého lva za vedlejší roli ve filmu Banger.

Zdroj: Klarisa Císařová, autorský článek

Sdílejte článek
Štítky bydlení celebrita Jan Bendig

Přečtěte si také