Jak na to

7. listopadu 2022 06:00

Komerční sdělení

Pojištění nemovitosti chrání váš domov. Máte ho nastavené správně?

Při nákupu auta se pojištění nevyhneme. U domů a bytů si ho však sjednáváme dobrovolně, pojištění nemovitosti má jen 55 % Čechů. A většina jej nemá správně nastavené. S rostoucími cenami stavebních prací a materiálů totiž hrozí, že vám vyplacené pojištění nebude stačit na nápravy škod po silné bouři či záplavách. Čtěte, jak se pojistit správně, a ochránit tak svůj domov.

Nemovitosti vás vyjdou draho – vlastní bydlení pořídíte průměrně za 13 ročních platů. A pokud máte to štěstí a zdědíte dům nebo byt po rodičích, zejména u starších nemovitostí spolkne údržba desítky až stovky tisíc skoro každý rok. Nemluvě o tom, kolik stojí vybavení jako pračka, myčka nebo nábytek.

A o to všechno můžete přijít během chvilky – ať už vlivem povodní nebo požáru. V takových případech je správně nastavené pojištění klíčové. V ideálním případě vám pokryje nápravu všech škod.

Kvalitní pojištění vás zbaví starostí

Pokud jste pojištění uzavírali před několika lety, je téměř jisté, že máte pojistnou částku nastavenou nízko. Poraďte se s finančním poradcem nebo pojistným specialistou a částku ve smlouvě aktualizujte – nejlépe každé dva roky.

Nebo je tu ještě jedna možnost, která vám ušetří spoustu starostí. Pořiďte si rovnou pojištění, které vám zaručí, že vaše nemovitost bude vždy pojištěna na aktuální hodnotu. V Česku zatím existuje pouze jedno takové pojištění – MojePojištění majetku, pořídíte ho u Modré pyramidy.* Nemusíte tak nic hlídat ani aktualizovat a jste stále správně pojištěni. Výhodou tohoto pojištění nemovitosti je bezlimitní nastavení, které zaručuje proplacení škod v plné výši.

*Poskytovatelem produktu je Komerční pojišťovna, a. s.

Sdílejte článek
Štítky pojištění domov nemovitost Česko Modrá pyramida stavební spořitelna Komerční pojišťovna pojištění nemovitosti pojištění majetku

Přečtěte si také