Jak správně upéct nebo grilovat dýni hokaido? Udělejte si podzimní salát
Na salát s dýní si připravte
- 2 hrsti listů hlávkového nebo ledového salátu
- ½ menší dýně hokaido
- 1 červenou cibuli
- sůl
- pepř
- tymián
- med
- česnek
- olivový olej
- balzamikový ocet
- citronovou kůru
Jak péct nebo grilovat dýni hokaido
- Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Pak ji potřete olivovým olejem a lehce posolte. Můžete přidat i tymián nebo jinou oblíbenou bylinku.
- Podle chuti také můžete kousky dýně před upečením potřít trochu medem nebo přidat česnek.

Dýni nakrájejte na měsíčky Zdroj: iStock
- Připravenou dýni ogrilujte nebo upečte v troubě, rozpálené na 180 °C.
- Upečenou dýni nechte vychladnout, než ji přidáte k čerstvým listům salátu.

Dýni pečte s bylinkami a medem Zdroj: iStock
Jak udělat salát s dýní hokaido
- Listový salát omyjte pod tekoucí vodou, osušte a natrhejte na talíř.
- V misce smíchejte balzamikový ocet, trochu olivového oleje, tymián a nastrouhanou citronovou kůru a vytvořte jednoduchou zálivku.
- K salátovým listům přidejte vychladlou dýni a červenou cibuli pokrájenou na měsíčky. Vše jemně pokapejte připravenou zálivkou.

Lahodný podzimní salátek s pečenou dýní Zdroj: iStock
Prima tip
K zelenině můžete přidat i nastrouhaný balkánský sýr a pekanové nebo vlašské ořechy nebo i dýňová semínka.
Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek