Bydlení

17. dubna 2023 08:00

Komerční sdělení

Dvojka časopisu Bydlení mezi panely je již na stáncích

V letošním druhém vydání časopisu Bydlení mezi panely se mimo jiné dozvíte, jak zrekonstruovat byt za pomoci renomovaných architektů. V časopise najdete také různé varianty barevného řešení koupelen nebo renovaci kuchyně a další pravidelné rubriky, jako jsou například Návštěva, Proměna bytu, Flóra nebo Galerie. V časopisu Bydlení mezi panely nechybí ani zajímavá proměna z pořadu Jak se staví sen. Nedílnou součástí tohoto vydání časopisu je také finanční příloha, kde také najdete řadu rad a cenných informací.

Může se zdát, že 65 m2 je malý prostor, ale pokud je vše dobře promyšleno, je byt využit na maximum. Projekt začal úplně s ideálním načasováním. Klientovi architekti ze studia 2MAD pomáhali již s výběrem toho nejlepšího z jím vybraných variant. Samozřejmě že to vždy zabere nějaký čas, ale vždy to stojí za to. A jak to dopadlo? To se dozvíte v reportáži s titulkem Centrem nové dispozice se stal hlavní obytný prostor.

Barvy v koupelně

Bílá koupelnová keramika nebo chromované baterie patří k osvědčené klasice interiérového vybavení, zdaleka už ale nejsou hlavní volbou. S inovativními technologiemi přišla celá řada novinek a koupelnovému designu nyní vládnou rozmanité barvy, které umožňují kreativnější kombinace a osobitější vyjádření. Jaké novinky letošní rok přinese a které přetrvají i do dalších let? To se dozvíte v článku nazvaném Koupelnám vládnou barvy.

Moderní kuchyně

Jestli se rádi inspirujete současnými trendy, vsaďte při výběru nové kuchyně na funkčnost propojenou s relaxací, neutrální i syté barvy, na textury a kovy. Přijďte se inspirovat do Oresi, kde nabízejí čtyři značky kuchyní všech stylů dekorů, struktur a barev a mají nejlepší poměr ceny a výkonu na trhu. A návrh ve 3D získáte zdarma. Podrobnosti najdete v článku nazvaném Dekory a trendy v kuchyních.

Světový veletrh architektury, materiálů a systémů

Přípravy na veletrh BAU, přední světový veletrh architektury, materiálů a systémů, který se bude konat na výstavišti v Mnichově, jsou aktuálně v plném proudu. Špičkové mezinárodní setkání začne 17. a potrvá do 22.dubna. Můžete se, spolu s námi, podívat na aktuální stav přihlášených vystavovatelů, inovace a hlavní body nadcházejícího veletrhu. Další informace jsou k dispozici v článku s titulkem BAU v Mnichově.

Ochrana dřeva

Přírodní krása dřeva si zaslouží tu nejlepší ochranu. Dřevěné prvky v exteriéru vyžadují pravidelnou údržbu, potom zůstane po dlouhou dobu zachována jejich přirozená krása i maximální odolnost. V řadě výrobků Caparol CapaWood jsou k dispozici profesionální výrobky zaručující vynikající ochranu před povětrnostními podmínkami, které současně zdůrazňují krásu přírodního dřeva. Další cenné informace v článku s názvem Capawood – profesionální program ochrany dřeva.

Venkovní žaluzie

Exteriérové, venkovní nebo, chcete-li, předokenní žaluzie už dávno překonaly jakékoli interiérové stínění do oken. A to především díky účinnější ochraně před slunečním zářením a hlukem, úspoře energie na vytápění i klimatizaci, zvýší také zabezpečení domácnosti a ochrání vaše soukromí. Venkovní žaluzie v podstatě fungují jako izolační prvek vašeho domu. Další výhody jsou popsány v článku s titulkem Venkovní žaluzie komplexní, flexibilní a efektivní.

Rekonstrukce bytu v Brně

„Baví nás interakce s klienty, nacházení nových prostorových řešení, ale hlavně jejich přeměna ve smysluplné a funkční prostory, které neobsahují imitace, ale pravé materiály,“ poznamenávají architektky Barbora Kudelová a Kristýna Sirová ze studia HRA. Rekonstrukce starého bytu v centru Brna měla zajímavé zadání. Původně se totiž přemýšlelo jenom o tom, že se bude rekonstruovat pouze koupelna. Zajímavé postřehy najdete v článku Rekonstrukce starého bytu v centru Brna.

Tulipány

Tulipány jsou jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších květin v jarních zahradách. Známe velkokvěté hybridy divokých barev i tvarů, ale půvabné jsou i původní plané druhy, kterých byla dosud popsána necelá stovka. Šlechtěním postupně vzniklo přes šest tisíc zaregistrovaných odrůd tulipánů a každoročně šlechtitelské firmy představují nové a nové. Nejnovějším hitem v Holandsku jsou znovuobjevené, třeba sto let staré odrůdy, které se zachovaly třeba jen v několika exemplářích. Další zajímavosti najdete v článku s titulkem Květy tulipánů patří k jaru.

Jak se staví sen

Tomáš má dva syny, Ondru a Tomáše, na které je už dva roky úplně sám. Po 18 letech soužití se svou partnerkou mu po zdánlivě banálním zákroku v nemocnici zemřela na celkovou sepsi organismu. Tomáš samozřejmě celou situaci stále prožívá velice bolestně. Ale pro své kluky chce jen to nejlepší, a tak do další osudem poznamenané rodiny přijíždí nejostřílenější dvojice designérů František s Kamilou, aby rozzářili nejen dětské oči radostí. Od toho tu přece oblíbený pořad Jak se staví sen je! Další zajímavé postřehy v reportáži s titulkem Pokoje pro dva malé fotbalisty.

Rekonstrukce bytu historické vily

Tak jako virtuos potřebuje k tvorbě hudby svůj hudební sluch, tak i interiérový designér musí disponovat citem pro detail a smyslem tvořit lahodné kombinace. V případě rekonstrukce bytu historické vily v Jablonecké ulici v Liberci se tyto vlastnosti povedly aplikovat. Kombinace betonové stěrky, dřeva, bílé barvy a černých doplňků zanechává dojem přirozena, vzdušnosti a lehkosti. Reportáž najdete pod titulkem Podmanivá hra tónů.

Krajiny

Obrazy Pavla Samlíka jsou jako ze snů. Krajiny v jeho podání dostávají melancholický nádech a květy ve váze jsou lehce zahalené do mlhy. Jemnými horizontálními tahy štětce dovede rozvibrovat i zdánlivě neživé předměty. Malování bylo pro ostravského rodáka Pavla Samlíka jasnou volbou. Snad se v něm projevily geny jeho pradědečka – malíře, snad v něm podpořili přirozenou touhu zachycovat svět kolem sebe rodiče, kteří ho v tomto směřování bezvýhradně podporovali. Netlumili pučení jeho fantazie, ani když už došly papíry a po ruce byla zeď nebo kuchyňská linka Pohlcen okamžikem.

Inspirace z veletrhu

V polovině března se ve Frankfurtu konal světový veletrh IHS. Hlavním mottem veletrhu bylo Solutions for the future a především šlo o inovace, které pomáhají dosáhnout cílů v oblasti ochrany klimatu a efektivního využívání zdrojů energie. Dalším klíčovým tématem byla udržitelnost, která spojila sekce ISH Energy a ISH Water. Další informace a bohatý obrazový materiál najdete pod titulkem Koupelnové inspirace z Frankfurtu.

Finanční příloha

Součástí tohoto vydání je také, jak už to v dubnových číslech našeho časopisu bývá, finanční příloha s řadou cenných rad a informací. To jsou opravdu jenom malé střípky z velké mozaiky informací, tipů a rad, které jsme připravili. Pro poučení, inspiraci i praktické využití při rekonstrukcích vašich příbytků.

Sdílejte článek
Štítky bydlení

Přečtěte si také