Bydlení

31. ledna 2024 13:40

Lenka Valjentová

Unikátní podzemí, mramor a kurt na squash. Vila Radovana Krejčíře je k mání za téměř 55 milionů

Jsou domy, které zná snad každý. Jedním z nich je vila v Černošicích u Prahy spojená s miliardářem Radovanem Krejčířem. Sídlo budované na přelomu milénia takřka s neomezeným rozpočtem, hovoří se o částce až 400 milionů korun, je v současné době na prodej za 54 900 000 Kč. Budoucí majitel si tady může splnit prakticky jakýkoli sen a mít něco, co nikdo jiný v Česku nemá.

Od dob, kdy černošická vila byla na titulních stránkách novin, proběhla řada změn. Mezi lety 2022 a 2023 byla na domě vyměněná střecha, instalovaný nový výtah a fasáda, opravily se ploty a došlo ke kompletnímu statickému zajištění domu a výměnám či doplnění chybějících prvků v exteriéru. Bytelná, s trochou nadsázky nezničitelná stavba je ve stavu shell & core (základní úpravy bez finálních úprav interiéru). Ve výchozí podobě, převážně původní, je také zahrada, členěná do několika teras.

Jak Krejčířova vila vypadá

Na pozemku o rozloze 1966 m² se nacházejí dva hlavní objekty. Vila o ploše 743 m², ke které náleží dalších 201 m² garáží a objekt společenské klubu, který má 333 m². Oba dva hlavní objekty jsou propojené podzemní chodbou, která ústí do hlavní haly obytného domu.

Vila se nachází u lesa na konci slepé ulice a na svažitém pozemku, díky kterému jsou Černošice a okolní příroda jako na dlani. Velkou výhodou parcely je naprosté soukromí, které zajišťují nejen bytelné ploty, ale také vzrostlé stromy a jeden jediný přímý soused i prakticky nulový provoz, který je navíc pod dokonalým dohledem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bydlení mafiána Krejčíře. Vila, kde zářil zlatý výtah, dnes stojí 55 milionů korun

Třípatrová vila, která s postupujícím svahem mizí v terénu, se nachází uprostřed pozemku. Ačkoliv je dům postavený v klasičtějším stylu, s velkou prosklenou plochou si nezadá se soudobou moderní architekturou.

Střecha domu, která byla poškozena při požáru a vandalismu, byla kompletně vyměněna. Nová je pochopitelně nejen krytina, ale také celé krovy.

Původní je venkovní kurt, který je ukrytý v prostoru mezi vilou a společenským klubem. Ten byl přistavěn v roce 2001. Čelní stranu klubu tvoří velkoformátová okna s výstupem k venkovnímu bazénu. Stejně jako dům je v základní úpravě. Společenské zázemí v sobě ukrývá mimo jiné kurt na squash.

Uvnitř domu

První nadzemní podlaží domu slouží především jako relaxační zázemí s velkým vnitřním bazénem. V tomto podlaží je také proslulé akvárium a velká posuvná okna, která poskytují panoramatické výhledy přímo z bazénu.

Vstup do domu je možný několika způsoby. Mramorové točité schodiště jednoduše propojuje všechna podlaží. Do garáží vede výtah, který byl v roce 2022 vyměněn za nový.

Z balkonu u hlavní ložnice je opravdu mimořádný výhled do okolí. Velká terasa navazuje na podlaží s obývacím pokojem, pracovnou a kuchyni s jídelnou. Souhrnná plocha prostoru je úctyhodných 138 m². Je jisté, že s nedostatkem místa tu budoucí majitelé skutečně bojovat nebudou.

PŘEČTĚTE SI: Unikátní fotky z vily Františka Mrázka. Obávaný kmotr si potrpěl na luxus a soukromí

Unikátní podzemí

Specialitou tohoto domu je spousta prostor ukrytých pod zemí. Podzemní podlaží domu tvoří rozsáhlé garáže, podzemí je propojené s domem pomocí ikonického tunelu s výtahem, který byl vybudován pro původní Komárkovu vilu ze 30. let minulého století.

Podívejte se na reportáž o Radovanu Krejčířovi:

Zdroje: cernovicky.czidnes.cz


Přečtěte si také