reklama

Díky rekonstrukci vznikl z bytu 3+kk hravý prostor plný barev a světla

Prostor hraje barvami Foto: Prostor hraje barvamiFoto: Vicugo Foto

Trocha čerstvého větru ze Středomoří.

Byt, do kterého dnes společně nahlédneme, se nachází v Barceloně. Renovace celého prostoru o rozloze 78 m² byla dokončena teprve letos a trvala šest měsíců. Autorem kompletního návrhu interiérů (od kachliček po ty nejmenší dekorace) je tým kreativních designérů ze studia Egue y Seta. Španělské studio si pro kompletní navržení nového víkendového a prázdninového bydlení vybrali manželé, kteří pocházejí z Francie a tam také trvale bydlí.

Barcelonu ale navštěvovali pravidelně a při jednom z těchto výletů se při večerní procházce zatoulali do jedné z místních uliček, která je naprosto očarovala.

Designéři se zaměřili na nejmenší detaily Foto: Designéři se zaměřili na nejmenší detailyFoto: Vicugo Foto

Druhý den se proto rozhodli místo navštívit ještě jednou, aby si atmosféru místa vychutnali i za denního světla. Jako správní turisté si v okolí pořídili řadu fotek. Když si je později doma v klidu prohlédli, zjistili, že na jednom z bytových domů visí cedule s nápisem „Na prodej“.

Dlouho neváhali a byt v místě, které si okamžitě zamilovali, koupili. Protože se jedná o starou zástavbu v centru města, nezbylo než se pustit do změn a byt vybavit podle vlastních představ. Za pomoci mladých designérů vytvořili hravý prostor plný barev a světla. Byt se skládá z hlavní obytné části, která spojuje kuchyňský kout včetně ostrůvku s jídelnou a obývacím prostorem. Vznikla tak jediná společenská místnost, kde se odehrává běžný denní život. Privátnější část bytu je dotvořena hlavní ložnicí, menším pokojem pro hosty a dvěma koupelnami.

Jedna z koupelen Foto: Jedna z koupelenFoto: Vicugo Foto

Klára Beščecová

Foto: Vicugo Foto

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Příčka mezi kuchyní a obývacím pokojem modernizaci klasicky nepřežila Foto:

Rekonstruovaný byt v Los Angeles omládl o 30 let

Zvolit mix dekoračních předmětů, ale i správně sladit obklady je těžká věc. Majitelé bytu v Los Angeles proto k rekonstrukci přizvali designéry. Na výsledku je to poznat.

Článek

Bez žluté stěny by ložnice byla fádní Foto:

Krok za krokem: Praktický návod, jak sladit barvy a různé vzory v interiéru

Proměňte svou ložnici v útulné útočiště. V zimě je času dost, a když venku chybí slunce, budete mít více odvahy odvázat se s barvami. Tady je návod, jak postupovat.


reklama