Kuchyně

29. října 2022 13:00

Simona Sedláčková

Pečené kostky z máslové dýně sypané kořením: Pochoutka k vínu i příloha k masu

Máslová dýně patří mezi velmi oblíbenou sezonní zeleninu, ze které můžete připravit vynikající pokrmy nebo ji použít na podzimní dekorace. Dnes si z ní připravíme pohoštění k vínu.

Co budete potřebovat na pečené kostky zmáslové dýně

Na česnekový dip

Jak budete postupovat při přípravě pečených kostek

Máslovou dýni rozkrojte v místě nad rozšířením, ve kterém se skrývají semena. Dužinu se semínky lžící vydlabejte, až vznikne miska na česnekový dip.

Dip z tvarohu ochuťte solí, česnekem a sladkou paprikou, naplňte do dýňové misky a ozdobte nakrájenou kapií a zelenou petrželkou.

Zbývající část dýně oloupejte a nakrájejte nejprve na hranolky a pak na kostičky.

Očistěte mrkev a kořenovou petržel a nakrájejte je na stejně velké kostky jako dýni.

Kostky z mrkve a petržele zalijte v míse lžící oleje, posypte kořením na pečenou zeleninu a opepřete. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby rozpálené na 160 °C. Asi po deseti minutách přidejte stejně připravené kostky dýně, vše promíchejte a vložte do trouby na 10 minut dopéct.

Upečené kostky prosolte a servírujte.

Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek


Přečtěte si také