Rybíz à la brusinky je vynikající pochoutka k masu i sýru. Poslouží i jako skvělý dárek
Umíte si představit svíčkovou bez přidaného kopečku příjemně nakyslých brusinek? Úplně stejně skvěle, ale možná ještě mnohem lépe vám bude chutnat i červený rybíz naložený ve stylu à la brusinky.
Vynikající doplněk ke svíčkové i k dalším masům, ale třeba i k sýrům, to je rybíz à la brusinky, kterýpěkně nazdobenýmůžete vzít s sebou i na letní grilování k přátelům.
Co budete potřebovat na výrobu rybízových brusinek
- 500 g červeného rybízu (jenom otrhané kuličky)
- 330 g cukru krupice
- 150 ml octa
- 250 ml vody
- 20 celých hřebíčků
- vyvařené skleničky s víčky
Jak na výrobu rybízových brusinek
1. Kuličky rybízu otrhejte, přeberte a navažte 500 g.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 2 Zdroj: Simona Sedláčková
2. Svařte 150 ml vody a 150 ml octa, do horkého nálevu vsypte kuličky rybízu a ihned sceďte.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 3 Zdroj: Simona Sedláčková
3. Svařte 330 g cukru se 100 ml vody a přidejte asi 20 kusů celých hřebíčků. Kdo má rád, může přidat i trochu skořice.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 4 Zdroj: Simona Sedláčková
4. Přidejte scezený rybíz a společně 10 minut povařte mírným varem.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 5 Zdroj: Simona Sedláčková
5. Koření vyberte a hotový rybíz nalijte do vypařených, horkých skleniček a zavíčkujte. Plné skleničky pak postavte na víčko a nechte vychladnout.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 6 Zdroj: Simona Sedláčková
Chcete se svým výrobkem pochlubit a darovat jej přátelům? Pak přidejte ještě ozdobnou čepičku…
Co budete potřebovat
- bavlněnou látku
- malý talířek
- fix na textil
- zubaté nůžky
- nůžky
- gumičku
- barevný provázek
- červenou a zelenou plsť
- tyčinkové lepidlo
Jak na to
1. Fixem na textil si obkreslete na látku malý talířek a vzniklé kolečko vystřihněte zubatými nůžkami.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 7 Zdroj: Simona Sedláčková
2. Látkové kolečko přetáhněte přes víčko skleničky, zafixujte gumičkou a pak ještě ozdobně převažte barevným provázkem.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 8 Zdroj: Simona Sedláčková
3. Zplsti si nastříhejte lístky, větvičku a jednotlivé bobulky rybízu.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 9 Zdroj: Simona Sedláčková
4. Vystříhané prvky nalepte tyčinkovým lepidlem na látku.
Rybíz à la brusinky, vynikající pochoutka k masu i sýru. 10 Zdroj: Simona Sedláčková
Rybíz à la brusinky je dobrota, která vám asi dlouho doma nevydrží, ale pokud přece, uchovávejte ji vchladnu a temnu.
Další nápady na jedlé dárky: