Jak se staví sen

1. března 2023 07:00

redakce Prima Living

Jak se staví sen pro fanoušky Slavie. Rozzáří červenobílá proměna bytu smutné dětské oči?

Jak se staví sen - extra (8) - upoutávka

Tomáš je táta dvou synů, Ondry a Tomáše, na které je už dva roky úplně sám. Maminka kluků zemřela po zdánlivě banálním zákroku v nemocnici na celkovou sepsi organismu. Pro Tomáše je to stále hodně bolestné, ale pro své kluky chce jen to nejlepší. Podaří se naší nejostřílenější dvojici designérů Františkovi s Kamilou rozzářit nejen smutné dětské oči radostí? To se dozvíte v premiérovém díle pořadu Jak se staví sen v pátek 3. března ve 22:00 na Primě.

Tomáš je kuchař a této profesi se věnuje celý život, i když v posledních dvou letech je to pro něj těžké, ne-li nemožné. Když mu to časový harmonogram kluků dovolí, chodí na brigády do restaurace, kde dříve pracoval. Momentálně se totiž musí především starat o své syny. Tomáš věří, že se do práce vrátí, jakmile budou oba kluci chodit do školy. Chod domácnosti zvládá dobře, jeho velkou výhodou je, že umí vařit – a kluci potvrzují, že táta vaří skvěle! Pro Tomáše jsou synové hnací motor a navíc parťáci, kteří ani moc nezlobí.

Příběh Tomáše

Tomáš neměl život jednoduchý. Má 80letou babičku, která ho vychovávala, ta ale na tom není zdravotně nejlépe, a tak s její pomocí nemůže tolik počítat. Mají ještě dědečka, tatínka zesnulé přítelkyně, který občas přijede kluky pohlídat, ale také na tom už není dobře. Po narození Tomáše se jeho rodiče rozvedli a vlastní matka se ho zřekla. Jeho jedinou rodinou kromě synů jsou babička a teta. Ty ho také do pořadu přihlásily.

Slávistická domácnost

Tomáš i jeho kluci jsou velcí fanoušci Slavie a každou volnou chvilku věnují fotbalu, ale na fotbalovém zápase byli pouze jednou. Slávisti jsou i v hokeji, ale fotbal má pro ně větší kouzlo. Občas si zajdou zafandit na hokej i basket. Všichni tři se jednomyslně shodnou, že nejhezčí z barev jsou červená a bílá. Být fanouškem Slavie totiž není jen tak, není to záležitost přechodná, je to na celý život. Malý Ondra má rád i Krtečka nebo Šmouly, starší Tomáš má rád matematiku a tělocvik. Tatínek má v oblibě rockovou muziku, kterou si pouští i při vaření.

Přání malých fotbalistů

Co se týká bytu a jeho zařízení, tak s tím si Tomáš sám neporadí. Všechno je tak, jak to maminka kluků opustila, a pomalu ale jistě to chátrá. Tomášovi rekonstrukce určitě pomůže i kvůli tomu, že mnoho věcí mu připomíná jeho lásku, s níž v bytě na hypotéku společně žili 10 let. Byt je původní, nikdy v něm neproběhla žádná rekonstrukce. Jeden pokoj v bytě funguje jako spací a druhý jako hrací. Kluci by si přáli, aby se z hracího pokoje stal jejich dětský pokoj.

Co všechno zvládnou naši báječní designéři Kamila Douděrová a František Kobližka za pouhých pět dnů? Uvidíte v pátek 3. března ve 22:00 na Primě.

Na předchozí epizody pořadu Jak se staví sen se můžete podívat zde

Partnerem této sezony pořadu je společnost Raiffeisen stavební spořitelna

Sdílejte článek

Přečtěte si také