Leonardo diCaprio není žádný troškař! Jeho panství v Hollywoodu se znovu rozroste

Hvězdný americký herec Leonardo DiCaprio (48) buduje své sídlo v luxusní čtvrti Hollywood Hills už více než dvacet let. A není žádný troškař! Jeho panství v jedné z nejexkluzivnějších čtvrtí Los Angeles zahrnuje pět pozemků se čtyřmi nemovitostmi. Oscarový herec má teď navíc příležitost rozšířit ho o pátý dům. Za 5,35 milionu dolarů (asi 116 milionů korun) je na prodej sousední nemovitost, a tak se spekuluje o tom, že ji Leonardo možná koupí.

Monstrózní sídlo kalifornského rodáka Leonarda diCapria, hvězdy filmů Titanic, Letec, Velký Gatsby nebo Vlk z Wall Street, se během takřka pětadvaceti let postupně utěšeně rozrostlo na čtyři sousedící domy a tvoří pěkný čtverec. S celkovou rozlohou přibližně 15 500 čtverečních stop, což je zhruba 1 400 metrů čtverečních, je jedním z největších sídel v lukrativní čtvrti Hollywood Hills, která se nachází kopcích nad ikonickým Sunset Stripem.

Jak panství v Hollywood Hills rostlo

Oscarový herec není v hollywoodských realitách žádným nováčkem. První nemovitost si Leonardo DiCaprio v téhle lukrativní čtvrti pořídil již v roce 1999 za 2,5 milionu dolarů, tedy 55 milionů korun. Dům na kopci v sousedství Bird Streets o rozloze okolo 4 500 čtverečních stop (420 m²) se může pochlubit úchvatným výhledem přes panorama Los Angeles až po Tichý oceán. Kromě tří ložnic a pěti koupelen se u něj nachází nezbytný obrovský bazén a taky basketbalové hřiště.

V okolí svého domu v Hollywood Hills postupně skoupil několik domů s pozemky. Další dva DiCapriovy nákupy sousedních domů proběhly v letech 2003 (cena není známá) a o 15 let později v roce 2018, kdy za objekt s lázněmi zaplatil okolo 4,8 milionů dolarů (zhruba 106 milionů korun).

Jako zatím poslední se do hercova vlastnictví dostalo v prosinci loňského roku sousední růžové sídlo, za nějž zaplatil 10,5 milionu dolarů (kolem 231 milionů korun). Moderní rezidence z roku 1960 nabízí na 3 500 čtverečních stopách (325 m²) obytného prostoru, mj. čtyři ložnice a čtyři koupelny. Nemovitost je skryta za živým plotem a eukalypty, které poskytují dokonalé soukromí.

Aktuálně své sídlo rekonstruuje

Podle webu Daily Mail hercův obytný komplex aktuálně prochází velkou rekonstrukcí. Z fotografií je zřejmé, že se u herce něco děje – svědčí o tom složený stavební materiál na příjezdové cestě, bagr na terase či prázdný bazén. Zdá se, že také interiér prochází rekonstrukcí.

Přečtěte si také: Leonardo DiCaprio prodává své luxusní sídlo. Koupil ho za první výplatu z Titanicu

Koupí Leonardo DiCaprio pátý dům?

Herec má nyní příležitost přidat ke svému rozlehlému areálu i pátou nemovitost, protože další objekt na sever od něj je k mání za 5,35 milionů dolarů (asi 116 milionů korun). Vlastní ho Andrew Ron, producent slavných sérií Vřískot a Scary Movie. A tak se spekuluje o tom, že ji Leonardo koupí. Jak se asi rozhodne...

Herec je realitní magnát

Kromě svého sídla v Hollywood Hills vlastní DiCaprio také nemovitosti např. v Beverly Hills, Malibu, Palm Springs, Los Feliz, v New Yorku na Manhattanu či ostrov u pobřeží Belize.

Zdroje: DailyMail UK , Profimedia.cz, cs.wikipedia.org

Sdílejte článek

Přečtěte si také