2. května 2022 18:05

Radka Wallerová

Před a po: Byla to nuda. Za dvě stě tisíc mají dům plný barev a útulných zákoutí

Dva roky práce a dům je jako nový. Nebo tak trochu jako z katalogu prodejce, který se specializuje na pastelové barvy. Mladí manželé využili lockdowny během pandemie covidu k tomu, aby si přetvořili bydlení podle svých představ.

Manželé Charlotte Violet a Dave Sharpe z anglického Brightonu za novou, mnohem přívětivější podobu svého bydlení utratili sedm tisíc liber, což je v přepočtu zhruba dvě stě tisíc korun. Jejich dům byl před tím zařízen solidně, i když některé kousky nábytku měly nejlepší roky za sebou, ale taky byl poněkud nudný. Zaměnitelný.

Charlotte Violet (29) a její partner Dave Sharpe (33) milují barvy a těch se jim doma skutečně nedostávalo. Když se začali bavit o tom, že chtějí bydlení vylepšit, bylo jasné, kterým směrem se vydají. Výsledek je jásavě barevný, originální a skutečně jejich. Nebáli se vpustit do interiéru na stěny, nábytek i doplňky pastelové odstíny zelené, růžové a modré, přidali vtipné kousky, jako jsou závěsné síťové hamaky nebo houpačky, výklenky pod okny obložili polštáři.

A udělali si to pohodlné a na míru svým požadavkům – z postele se teď mohou dívat na film promítaný z projektoru, venku vznikla originální sprcha obložená bambusem, na stěnách si o pozornost říkají výrazné obrazy a v domě teď je více než stovka pokojových rostlin.

Začalo to žlutou fasádou

„Přistěhovali jsme se před čtyřmi lety a zpočátku jsme opravdu nic nevylepšovali, snad kromě toho, že jsme natřeli fasádu žlutou barvou, líčí Charlotte, studentka politologie. Zpočátku měli pocit, že tak malý domek, jako je ten jejich, zkrátka není možné nijak moc přizpůsobit vkusu obyvatel.

Když vypukla pandemie, po čase se začali nudit a dospěli k tomu, že by se mohli zabavit přetvářením svého domova. Začali výrobou různých doplňků ze zbytků dřeva, pokračovali závěsnými sítěmi, nadchli se pro tapetu s motivem palem, která jim připomíná jejich někdejší cesty. Venku krom sprchy přibylo ohniště a venkovní kino.

Aby ušetřili, snažili se nekupovat moc nových věcí - některé kousky nábytku renovovali, jiné získali z druhé ruky. Sentimentální vztah máme k žebříku ke knihovně, který jsme získali z druhé ruky za deset liber ze zrušeného knihkupectví a má v našem obývacím pokoji čestné místo, popisuje Charlotte.

ttps://metro.co.uk/2022/03/15/couple-spend-8k-transforming-neutral-home-into-pastel-paradise-16278105/

https://www.thesun.co.uk/fabulous/15934798/woman-transforms-drab-garden-mediterranean-wonderland-yellow/

Sdílejte článek

Přečtěte si také