I Velikonoce mohou být romantické. Vytvořte si jarně zasněnou náladu

Dáváte přednost jemným odstínům barev a květinovým dekorům před moderní strohostí, nebo naopak barevnou nevázaností? Možná se vám budou líbit romantické velikonoční dekorace v pastelových tónech. Máme pro vás 6 tipů, jak si takové něžně zasněné Velikonoce, které se budou hodit například k oblíbenému stylu shabby chic, připravit.

Na skořápky namalujte květiny

Připravte si obyčejné vodové nebo temperové varvy a na vyfouknutá vajíčka namalujte štětcem jednoduché kytičky. Nemusíte být úplně zdatní malíři, cení se spíš lehkost, jednoduchost a něžná barevnost. Hotové kraslice raději přestříkejte bezbarvým lakem ve spreji, protože vodovky i tempery i po zaschnutí pouštějí barvu.

Květy vystřihněte z ubrousků

Pokud si svým výtvarným nadáním nejste úplně jisti, vyberte si v obchodě nějaké zajímavé papírové ubrousky s drobnějšími motivy a vytvořte si romantické kraslice metodou découpage.

Jednotlivé obrázky si jednoduše vystřihněte, oddělte vrchní část třívrstvého ubrousku, a tu nalepte speciálním lepidlem nebo lepidlem typu herkules na vyfouknuté vajíčko. Pak lepidlem ještě přetřete celou plochu vajíčka, protože lepidlo zároveň funguje jako bezbarvý lak a po zaschnutí úplně zprůhlední.

Nakreslete pomněnky z puntíků

Hledáte ještě daleko jednodušší metodu zdobení velikonočních kraslic? Vezměte do ruky obyčejné fixy a vytvořte drobné květy pomněnek z jednoduchých puntíků. Snadněji už to vážně nejde! Nebo možná ano.

S pomocí kancelářské děrovačky na papír vysekejte malá kolečka z barevných papírů a nalepte je vždy po pěti do tvaru malých kvítků na vyfouknutou skořápku.

Nazdobte si velikonoční květinové víly

Vyfouknutá vajíčka nejprve celá natřete jemným odstínem růžové nebo modré barvy. Jednoduše do bílé barvy přidejte trochu červené nebo modré, aby vám vznikl jen světlý odstín. Použijte akrylové barvy, které po zaschnutí nešpiní. Temperové nebo vodové barvy bude potřeba po zaschnutí přestříkat bezbarvým lakem.

Na zaschlou barvu pak černým fixem nakreslete obličeje a z umělých květinek vytvořte pro víly malé věnečky.

Místo umělých květin můžete použít i přírodní květy šáteru (nevěstin závoj), který zakoupíte v každém květinářství.

Zajíčkovi vytvořte uši z ubrousku

Černý fix ještě neodkládejte. Pro děti vytvořte roztomilé zajíčky. Fixou nakreslete čumáček a nezapomeňte na charakteristické zuby! Uši vytvořte z papírového nebo látkového ubrousku složeného napříč do dlouhého pruhu.

Využijte papírové krabičky na vajíčka

Kolem Velikonoc se v každé domácnosti sejde spousta papírových krabiček od vajec. Můžete je sice vyhodit do tříděného papíru, ale alespoň některé se vám budou hodit i na krásné velikonoční dekorace.

Sdílejte článek

Přečtěte si také