reklama

10 forem pro domácí pečení. V čem připravit křupavý chleba nebo bagety bez chemie?

Upéct vlastní chleba nebo bagety stojí za vyzkoušení. Výsledek bude křupavý, voňavý a díky kvalitním surovinám i bez chemie Foto: Upéct vlastní chleba nebo bagety stojí za vyzkoušení. Výsledek bude křupavý, voňavý a díky kvalitním surovinám i bez chemieFoto: Emile Henry

Není chleba jako chleba. A ten domácí má řadu předností. Pokud uvažujete, že si ho zkusíte upéct, podívejte se, jakou formu vybrat.

Domov provoněný pečícím se chlebem, ale také prvotřídní suroviny, které si sami vybereme a v neposlední řadě i absolutní čerstvost a záruka, že chleba nebo pečivo nezačne po pár dnech plesnivět. To jsou hlavní důvody, proč se mnozí z nás pokoušejí někdy s větším, někdy s menším úspěchem o výrobu vlastního chleba, ale i baget nebo housek.

Kromě už zmíněných surovin je základem úspěchu také kvalitní forma. Měla by odolat i velmi vysokým teplotám a zároveň zajistit, že během pečení bude uvnitř zachována konstantní teplota a ideální stupeň vlhkosti. Neměla by připalovat, upečený chleba by měl jít dobře vyklopit a dalším faktorem, který by nás měl ovlivnit při výběru formy, je její snadná údržba.

Oválná forma značky Kaiser vám díky nepřilnavému povrchu pomůže bez připalovaní připravit voňavý chléb o délce až 27 cm a hmotnosti 750 g. Cena: 699 korun Foto: Oválná forma značky Kaiser vám díky nepřilnavému povrchu pomůže bez připalovaní připravit voňavý chléb o délce až 27 cm a hmotnosti 750 g. Cena: 699 korun. Foto: Mall.cz

Pokud v kuchyni bojujeme s místem a nemáme dostatek úložných prostor, můžeme vyzkoušet formu silikonovou – jednoduše ji srolujeme a uschováme třeba v nízké zásuvce. Jestliže nám záleží na tom, jak forma vypadá a rádi bychom ji použili i při servírování na stole, vybírejme raději z keramiky, která působí velice dekorativně.

Renomovaní výrobci přikládají k formám na pečení kromě návodu i ověřené recepty, takže není důvod bát se případného neúspěchu. Podívejte se do fotogalerie a vybírejte formu, se kterou si doma upečete ten nejlepší a nejvoňavější chleba.

(bras)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Ekokuchyň jak vyšitá! Postavili si ji manželé Hjertefølgerští v severním Norsku, v domě, který má tvar iglú. Pěstují si, co potřebují a zahradu zalévají odpadní vodou z domu Foto:

10 nevšedních kuchyní, které vám vyrazí dech a třeba vás inspirují k proměně u vás doma

Kuchyně jako ze štědrovečerní pohádky či naopak ty ultramoderní připomínající vesmírnou loď. Projděte si desítku kuchyní, jejichž majitelé se nebáli experimentovat.

Článek

Dnes si starší, i když fungl nově vyrobenou kuchyň pořídíte v čím dál více kuchyňských studiích v nábytkářských obchodních domech Foto:

Útulná jako u babičky, přitom moderní a praktická aneb kuchyně a jídelny ve stylu Shabby Chic

Styl Shabby Chic se vyhýbá uniformitě a naopak umí vtisknout každému kousku domácnosti jeho důležitost pro vytvoření osobité atmosféry. Kuchyně a jídelny nejsou výjimkou.

Článek

Povrch se různí podle opracování, oblibě se těší leštěný vzhled Foto:

Pravý versus umělý kámen aneb Jak si vybrat kamennou pracovní desku do kuchyně

I u pracovní kuchyňské desky je přírodní materiál lepší než jakékoli náhražky. Konglomerovaný ("umělý") kámen nicméně kameni konkuruje mechanickými vlastnostmi, cenou i...

reklama