Bydlení

1. února 2023 15:00

Komerční sdělení

Jednička Bydlení mezi panely je už na stáncích

Letošní první číslo časopisu Bydlení mezi panely přináší zajímavé čtení o bydlení, rekonstrukcích, přestavbách a proměnách bytu. Můžete odhalit moderní solitéry v panelovém bytě, přesvědčíte se, že renovace kuchyně je snazší, než si myslíte. Proměníme spolu s vámi starý byt v nový domov. A na návštěvě uvidíte, jak prostor může získat novou tvář. V časopisu Bydlení mezi panely nechybí ani zajímavá proměna z pořadu Jak se staví sen.

V garsonce museli architekti čarovat s dispozicí

Malý byt v pražských Vršovicích o ploše necelých 30 metrů čtverečních byl výzvou pro architekty především po stránce nové dispozice. Majitelé si totiž přáli plnohodnotné bydlení pro dvojici. Do malého bytu se podařilo dostat vše potřebné, včetně dvoulůžka. Další podrobnosti najdete v reportáži s titulkem V garsonce museli architekti čarovat s dispozicí.

Zdravotní nezávadnost kuchyně

Jestli právě stojíte před rozhodnutím zařídit si nově kuchyň nebo ji renovovat, zaměřte se nejen na design, na funkčnost a kvalitu nábytku, ale především na jeho zdravotní nezávadnost. V Oresi myslí na vaše zdraví. Výběr nábytku, který kupujete jednou za řadu let, si zasluhuje velkou pozornost. Škodliviny obsahují třeba laky, lepidla, textilie, předměty z plastů, z nichž se škodliviny uvolňují do ovzduší. Jak je omezit? To se dočtete v článku nazvaném Zdravotní nezávadnost kuchyně.

I malá koupelna může být krásná a funkční

Stojíte před výzvou renovace nebo přestavby malé koupelny? Koupelna je jednou z nejproblematičtějších místností, která má zároveň jednu z nejdůležitějších funkcí v celém interiéru. Pokud nemáte prostředky nebo prostory na její rozšíření, je třeba pracovat důmyslně s každým metrem čtverečním. Hodně dobrých rad najdete v článku I malá koupelna může být krásná a funkční.

Barvou roku 2023 je odstín inspirovaný přírodou

Obilný klas je název odstínu, který byl vybrán jako Dulux Barva roku 2023. Inspirace pro příběh barvy, která vystihuje nálady a trendy ve společnosti, se zrodila stejně jako v uplynulých dvaceti letech na setkání, které značka Dulux každoročně pořádá ve svém Mezinárodním estetickém centru. Další informace a řadu inspirativních fotografií najdete v článku s titulkem Barvou roku 2023 je odstín inspirovaný přírodou.

Rekonstrukce bytu s plochou 35 metrů čtverečních

V jednom z mnohapatrových panelových domů v ulici Vysočanská v Praze na Proseku, byla nedávno dokončena rekonstrukce bytu s celkovou užitnou plochou jen 35 metrů čtverečních. Interiér bytu se proměnil k nepoznání, prosvětlil se a kompletně se otevřel. I přes velké množství požadavků investorky působí interiér vzdušně, hřejivě a nadčasově. důkaz najdete v článku nazvaném Rekonstrukce bytu s plochou 35 metrů čtverečních.

Rekonstrukce bytu v panelovém domě

Původní dispozice bytu 4+1, podle přání klientů byla pozměněna propojením dvou pokojů v jeden, propojení obývacího pokoje s kuchyní v jeden obytný prostor s kuchyňským koutem, zvětšení koupelny pro velkorysý prostor k relaxaci. Realizována byla nová koupelna a kuchyně. A také podlahy, omítky a SDK podhledy. Došlo k výměně dveří a oken, elektroinstalace a otopné soustavy. Další informace s řadou fotografií najdete v článku s titulkem Rekonstrukce bytu v panelovém domě.

Soutěž Interiér roku otevřela osmý ročník

Do osmého ročníku soutěže Interiér roku se mohou už nyní hlásit architekti a interiéroví designéři z České i Slovenské republiky. Uzávěrka přihlášek je 28. 2. 2023 a vítězové budou vyhlášeni jako obvykle v pražském Centru současného umění DOX, a to v úterý 16. 5. 2023. Účastnit se mohou soukromé i veřejné interiéry, které byly navrženy profesionály a dokončeny výhradně v roce 2022. Další informace a řadu fotografií z minulého ročníku najdete v článku s názvem Soutěž Interiér roku otevřela osmý ročník.

A to ještě není všechno

Na dalších stránkách našeho časopisu najdete reportáž z pořadu Jak se staví sen, nezbytnou květinovou inspiraci a také jsme nezapomněli zařadit oblíbenou galerii, tentokrát věnovanou zátiší v podání řady výtvarných umělců.

Sdílejte článek

Přečtěte si také