reklama

Jedle, smrček, borovice: Jak se liší typy vánočních stromků, prozradí Receptář

Bude to ten pravý?  Foto: Bude to ten pravý? Foto: Thinkstock

Není nad živý stromeček - vůně provoní pokoj, světýlka se odrážejí od jehličí...

Zda sáhnete po smrčku, borovici či jedličce je vlastně tak trochu jedno, rozhoduje do značné míry cena a rozměry pokoje. Nicméně každý stromek se přece jen chová jinak:

Nejvíce ceněné jsou jedle, protože mají krásně syté jehličí a dlouho vydrží i v teplé místnosti a krásně voní. Pokud máte hodně teplý byt, jsou vhodné i borovice, protože dobře snášejí horko, také krásně voní.  Nevýhodou jsou velké mezery mezi jednotlivými patry stromku. Nejstarším vánočním stromkem je smrk, který má ten správný tvar, krásně vypadá, ale bohužel i rychle opadá. Zvolit si můžete i smrk stříbrný, ten se ale hodí zejména do velké místmnosti, protože má velmi pichlavé jehlice, tak aby kolem něho bylo hodně místa.

Jak poznám že je stomeček čerstvý, co ohlídat při výběru? Jak se o něj v místnosti starat. A jak postupně aklimatizovat stromek v květináči? To se dozvíte v neděli ve 12.25 na Primě v pořadu Receptář prima nápadů.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Článek

Vánoční hvězda Foto:

Jak správně koupit vánoční hvězdu. A jak se o ni dobře starat

Vyberte si v obchodě zdravou rostlinu, poradíme také, jak se o ni postarat doma. Těšit se z ní můžete až do února.

Článek

146907656 Foto:

Nejvyšší čas koupit si brambořík! Plus dokonalý návod, aby kvetl až do jara

I když za typickou vánoční květinu je považována vánoční hvězda, stále větší oblibu si nachází i skromný, o to krásnější brambořík (cyklamen).

Článek

Přírodní materiály jsou vždy krásné Foto:

Nejen vánoční dekorace lze vyrábět ze šišek

Pokud máte nasbírané šišky, přinášíme tipy, jak je využít.

reklama