Darujte své lásce květinu: Růže jsou klasika, sukulenty originál

Den svatého Valentýna inspiruje většinu mužů ke koupi květiny pro přítelkyni či manželku. Ale kterou květinu vybrat? Růže jsou nádherné, ale ne moc originální. Přitom existuje tolik jiných možností.

Růže jako sázka na jistotu

Koupí královny květin, růže, nemůžete udělat nikdy chybu. Neexistuje snad žena, kterou by kytice růží, darovaná z lásky, nepotěšila. Sázka na jistotu jsou samozřejmě růže červené, ale pro mladé slečny se hodí i růžové nebo nafialovělé odstíny. Jen si dejte pozor na růže žluté a krémové. Podle dříve tak oblíbené květomluvy značí žluté růže žárlivost a krémové platonický obdiv.

Květinou můžete i překvapit

Zajímavou a rozhodně originální variantou mohou být i kytice doplněné o malý dárek nebo například kytice v dárkové krabici. Ženy, které mají rády praktické dárky, pak možná ocení i kytici, jejíž součástí bude třeba i ovoce.

A pokud nesete květiny na schůzku a chystáte se třeba i na romantickou procházku, pak můžete své vyvolené darovat úplný originál! Květinový náramek, který se stuhou uvazuje na zápěstí, a tak nebude nikde překážet. Kytice jsou sice nádherné, ale nosit je v ruce, třeba celé odpoledne, to se asi nikomu nechce. Květinový náramek vám připraví jen v některých květinářstvích a většinou pouze na objednávku, tak s tím raději vždy počítejte.

Květiny v květináči vydrží mnohem déle

V posledních letech stále více přibývá žen, které ani nestojí o květy řezané, protože si velmi dobře uvědomují jejich pomíjivost. Proto už dávno neplatí, že květiny v květináči se hodí jen pro starší ženy. Naopak! Stačí jen zvolit květinu, která se v této době pyšní nádhernými květy a máte vyhráno. Pro nezkušenou pěstitelku zvolte například skromnou kolopejku a pro nadšenou zahradnici třeba kamélii, která už vyžaduje větší znalosti. Na trhu už je i spousta rychlených cibulovin v květináči, například hyacinty nebo narcisky.

Sukulenty ve tvaru srdce

Naprostý originál pak představují sukulenty, jejichž listy mají tvar krásných srdíček, nebo dokonce malých růžiček. V období kolem valentnského svátku jsou k sehnání v každém větším květinářství nebo v hobbymarketech.

A hlavně nezapomeňte ani na nějaké pěkné přání nebo alespoň červené srdíčko jako doplněk ke květině.

Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek

Sdílejte článek

Přečtěte si také