Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Rybíz à la brusinky je vynikající pochoutka k masu i sýru. Poslouží i jako skvělý dárek

Umíte si představit svíčkovou bez přidaného kopečku příjemně nakyslých brusinek? Úplně stejně skvěle, ale možná ještě mnohem lépe vám bude chutnat i červený rybíz naložený ve stylu à la brusinky.
Vydáno: 30.07.2020, Simona Sedláčková
Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

Vynikající doplněk ke svíčkové i k dalším masům, ale třeba i k sýrům, to je rybíz à la brusinky, který pěkně nazdobený můžete vzít s sebou i na letní grilování k přátelům. 

Co budete potřebovat na výrobu rybízových brusinek

  1. 500 g červeného rybízu (jenom otrhané kuličky)
  2. 330 g cukru krupice
  3. 150 ml octa
  4. 250 ml vody
  5. 20 celých hřebíčků
  6. vyvařené skleničky s víčky

Jak na výrobu rybízových brusinek

1. Kuličky rybízu otrhejte, přeberte a navažte 500 g.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

2. Svařte 150 ml vody a 150 ml octa, do horkého nálevu vsypte kuličky rybízu a ihned sceďte.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

3. Svařte 330 g cukru se 100 ml vody a přidejte asi 20 kusů celých hřebíčků. Kdo má rád, může přidat i trochu skořice.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

4. Přidejte scezený rybíz a společně 10 minut povařte mírným varem.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

5. Koření vyberte a hotový rybíz nalijte do vypařených, horkých skleniček a zavíčkujte. Plné skleničky pak postavte na víčko a nechte vychladnout.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

Chcete se svým výrobkem pochlubit a darovat jej přátelům? Pak přidejte ještě ozdobnou čepičku…

Co budete potřebovat

  1. bavlněnou látku
  2. malý talířek
  3. fix na textil
  4. zubaté nůžky
  5. nůžky
  6. gumičku
  7. barevný provázek
  8. červenou a zelenou plsť
  9. tyčinkové lepidlo

Jak na to

1. Fixem na textil si obkreslete na látku malý talířek a vzniklé kolečko vystřihněte zubatými nůžkami.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

2. Látkové kolečko přetáhněte přes víčko skleničky, zafixujte gumičkou a pak ještě ozdobně převažte barevným provázkem.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

3. Z plsti si nastříhejte lístky, větvičku a jednotlivé bobulky rybízu.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

4. Vystříhané prvky nalepte tyčinkovým lepidlem na látku.

Rybíz à la brusinky
Autor: Simona Sedláčková Rybíz à la brusinky

Rybíz à la brusinky je dobrota, která vám asi dlouho doma nevydrží, ale pokud přece, uchovávejte ji v chladnu a temnu.

Další nápady na jedlé dárky:

Naložte zeleninu a použijte ji jako dárek

Velká radost z malé úrody: Naložte zeleninu a věnujte ji jako dárek

Vánoční zavařování: Jak udělat domácí marmeládu z pomerančů třikrát jinak

Jak udělat marmeládu z pomerančů? Vyzkoušejte recepty s rumem nebo zázvorem

Článek je zařazen v: rybíz , bez červený , rybíz a la brusinky , rybíz ala brusinky , jako brusinky , zavařený , z rybízu , k masu , k sýrům
Speciály: Tvoření se Simonou

reklama