Koupelny

17. prosince 2018 06:00

maku-la@seznam.cz

Koupelnové trendy na rok 2019

Koupelny podléhají trendům stejně jako jiné části v domě. Novinky se realizují však pomaleji. Důvod je jednoduchý, dlouho si rozmýšlíme, jak moc naše koupelna bude podléhat módě z důvodu velké finanční investice. Proto přinášíme první tipy do budoucnosti. Jak moc se trendy změní?

Koupelnové trendy přicházejí o něco pomaleji, pečlivěji se vše musí zvážit. Koncepce návrhu koupelny je často spojena s celkovým uspořádáním designu obytného prostoru. Existuje ale i rozmanitost, pokud jde o design minimalistické koupelny pro malý městský byt, nebo naopak pro luxusní velké koupelny s vanami, vířivkou a velkými zděnými sprchovými kouty.

Soulad technologií a přírody

Po vzoru japonských návrhářů se do koupelen a toalet dostávají stále vymydlenější technologie, které nám zařizují luxusní péči. Příští rok se můžeme potkat s high-tech toaletami a led obrazovkami ve sprše. Není neobvyklá ani příjemná hudba, která hraje ze zabudovaných reprobeden.

Nové technologie by však měly být neustále propojeny spřírodními materiály. I tyto triky Japonci perfektně zvládají. Vaše koupelna by pro vás měla představovat oázu klidu, kde zrelaxujete nejen své tělo, ale i mysl.

Přírodní materiály

Dřevo nahrazuje studenou keramiku. Dřevěné panely, které vedou ze zdí až ke stropu, vytvářejí jedinečnou čistotu moderního designu. Propojením přírodních materiálů neuděláte chybu. Nebojte se ani kamene a betonu. Kameny budou skvěle vypadat i jako dekorace.

Zjednodušené tvary a hojnost dřeva jako materiálu, poskytují důležitý odpočinek. Nesmíme zapomínat ani na rostliny, které nám zaručí regeneraci mysli. Nebojte se umístit i větší rostliny do interiéru koupelen.

Dalším materiálem je kov, který bude vbarvě rosegold, černé a zlaté. Velice dobře se hodí právě kpřírodním materiálům.

Barevné trendy

Barvy se odvíjejí od materiálů použitých vinteriéru. Příští rok tedy ovládnou koupelnu přirozené tóny – hnědá, béžová, šedá, bílá a zelená. Zelenou bychom však měli dodávat vpodobě rostlin a dekorací.

Tyto barvy budou perfektně ladit skovovými prvky.


Přečtěte si také