návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Plněná rajčata a papriky z grilu zachutnají nejen vegetariánům

Lenka Valjentová , Vydáno: 13.08.2021
Plněná rajčata a papriky z grilu
Autor: Akademie kvality Plněná rajčata a papriky z grilu
Grilovaná zelenina bývá u vás doma spíše jen pestrá příloha k masu, nebo je hlavní hvězdou letního grilování? Ať je to tak či tak, určitě by neměla chybět na žádné prázdninové grilovačce, na tom se asi shodneme. Léto se už sice přehouplo do druhé půlky, ale to nám rozhodně nebrání naplno si užívat venkovního posezení s dobrým jídlem. Když nemáte chuť na maso, vyzkoušejte naše sýrem a bylinkami plněná rajčata a papriky z grilu. Jsou příjemně provoněná létem a ohněm, což jim dodává neodolatelný šmrnc.

reklama

Rajčata na grilu s parmazánem, česnekm a bazalkou

Ingredience

Plněná rajčata z grilu s parmezánem, česnekem a bazalkou
Autor: Akademie kvality Plněná rajčata z grilu s parmezánem, česnekem a bazalkou

Příprava

Omytým rajčatům uřízneme vršky a vydlabeme dužinu se semínky. Smícháme ji s na kostičky nakrájeným chlebem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem a najemno posekanou bazalkou, podle chuti osolíme a opepříme. Rajčata naplníme směsí, zakápneme olejem a nasadíme uříznuté vršky. Zabalené v alobalu dáme na gril na zhruba 20 minut.

Můžeme zvolit i trochu jiný postup: Vydlabané půlky rajčat potřeme olivovým olejem, dáme na gril řeznou stranou dolů a necháme opéct 5 minut. Pak je otočíme, lžičkou je naplníme sýrovou směsí. A necháme ještě asi 8 minut grilovat. Ozdobíme lístky bazalky.

Ratatouille z rajčat, cukety, papriky a lilku

Ratatouille z rajčat, cukety, papriky a lilku bude chutnat i zarytým odpůrcům zeleniny

Jak a kdy sklízet rajčata, okurky, papriky a cukety

Jak a kdy sklízet rajčata, okurky, papriky a cukety

Grilované papriky plněné balkánským sýrem

Ingredience

Sýrem a bylinkami plněné papriky z grilu jsou příjemně provoněné létem a ohněm, což jim dodává neodolatelný šmrnc
Autor: Akademie kvality Sýrem a bylinkami plněné papriky z grilu jsou příjemně provoněné létem a ohněm, což jim dodává neodolatelný šmrnc

Příprava

Papriky ogrilujeme ze všech stran, aby postupně celé zčernaly. Zakryjeme je vlhkou utěrkou nebo dáme do mikrotenového sáčku, aby se zapařily. Po zhruba deseti minutách je oloupeme, rozpůlíme a vyčistíme od semínek. Balkánský sýr rozdrolíme a smícháme s jogurtem a s najemno nasekanou petrželkou. Ochutíme solí a pepřem. Papriky naplníme směsí a pokapeme olejem a citronovou šťávou. Můžeme dát ještě na gril krátce prohřát. Nakonec ozdobíme petrželkou.

Mohlo by vás taky zajímat:

RAJČATA: Jak vypěstovat elixír mládí a udělat domácí kečup

RAJČATA: Jak vypěstovat elixír mládí a udělat domácí kečup nebo džem

BAZALKA: Jak vypěstovat kouzelné koření a udělat si klasické pesto

BAZALKA: Jak vypěstovat kouzelné koření a udělat si klasické pesto

PETRŽELKA HLADKOLISTÁ: Jak vypěstovat pikantní koření a uvařit zelenou polévku

PETRŽEL HLADKOLISTÁ: Jak vypěstovat pikantní koření a uvařit zelenou polévku

Jak udělat originální aromatický olej do kuchyně? Zkuste to s bylinkami a kořením

Domácí aromatický olej připravíte z bylinek, koření i citronové kůry. Postup je snadný

Rajčata: Čím jsou výjimečná a jak v obchodě poznáme, že jsou kvalitní

Proč jsou rajčata tak výjimečná a jak v obchodě poznáme, že jsou kvalitní

10 zlatých pravidel vlastnoručního výsevu a předpěstování paprik: zdravá semena vyséváme přibližně 10 týdnů před předpokládaným termínem výsadby na záhon nebo do skleníku

10 zlatých pravidel vlastnoručního výsevu a předpěstování paprik

reklama

Článek je zařazen v: zelenina na grilu , rajčata na grilu , papriky na grilu , plněná rajčata , plněné papriky , grilování

reklama

Přečtěte si také