reklama

Pečené kostky z máslové dýně sypané kořením: Pochoutka k vínu i příloha k masu

Simona Sedláčková
30. srpna 2019
Máslová dýně patří mezi velmi oblíbenou sezonní zeleninu, ze které můžete připravit vynikající pokrmy nebo ji použít na podzimní dekorace. Dnes si z ní připravíme pohoštění k vínu.
reklama

Co budete potřebovat na pečené kostky zmáslové dýně

  1. máslovou dýni
  2. mrkev
  3. petržel
  4. olej
  5. sůl
  6. koření na pečenou zeleninu
  7. pepř

Na česnekový dip

  1. tvaroh
  2. sůl
  3. sladkou papriku
  4. česnek
  5. kapii a zelenou petrželku na ozdobu

Jak budete postupovat při přípravě pečených kostek

1. Vytvořte misku

Máslovou dýni rozkrojte vmístě nad rozšířením, ve kterém se skrývají semena. Dužinu se semínky lžící vydlabejte, až vznikne miska na česnekový dip.

2. Připravte dip

Dip ztvarohu ochuťte solí, česnekem a sladkou paprikou, naplňte do dýňové misky a ozdobte nakrájenou kapií a zelenou petrželkou.

3. Nakrájejte kostky z dýně

Zbývající část dýně oloupejte a nakrájejte nejprve na hranolky a pak na kostičky.

4. Nakrájejte mrkev a petržel

Očistěte mrkev a kořenovou petržel a nakrájejte je na stejně velké kostky jako dýni.

5. Kostky okořeňte a upečte

Kostky zmrkve a petržele zalijte vmíse lžící oleje, posypte kořením na pečenou zeleninu a opepřete. Nasypte na plech, vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby, rozpálené na 160 °C. Asi po deseti minutách přidejte stejně připravené kostky dýně, vše promíchejte a vložte do trouby na 10 minut dopéct.

6. Pochoutku servírujte

Upečené kostky prosolte a servírujte.

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama