Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švestková bublanina z nadýchaného sodovkového těsta

Také máte rádi ovocné bublaniny, ale musí být jemné a vláčné a nesmí drhnout v krku? Pak vyzkoušejte skvělý zákusek, kterému k dokonalosti dopomohla bublinková minerálka.
Vydáno: 09.09.2019
Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co budete potřebovat na sodovkovou bublaninu

  1. 3 hrnky hladké mouky
  2. 2 hrnky cukru
  3. 1 hrnek perlivé minerálky (klidně ochucené, hodí se příchuť podle typu použitého ovoce)
  4. 4 vejce
  5. 200 g másla
  6. 1 prášek do pečiva
  7. 1 vanilkový cukr
  8. kousek másla a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
  9. švestky

Jak budete postupovat při pečení sodovkové bublaniny

1. Vymažte plech

Kouskem másla vymažte hlubší plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

2. Vařečkou vymíchejte těsto

Smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěné máslo a opět promíchejte.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

3. Přilijte minerálku

Nakonec přilejte minerálku, která těsto pěkně napění.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

4. Nalijte polovinu těsta

Polovinu těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

5. Připravte švestky

Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

6. Zalijte zbytkem těsta

Druhou polovinou těsta zakryjte pokud možno všechno ovoce.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

7. Upečte bublaninu

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

8. Zákusek servírujte

Hotový zákusek pocukrujte a podávejte třeba ozdobený meduňkovými lístky a jedlými květy. V našem případě je to kakost.

Švestková bublanina
Autor: Simona Sedláčková Švestková bublanina

Prima tip

Jedlých květů najdete na zahradě celou řadu. Vhodné jsou například i růže, obyčejné sedmikrásky nebo lichořeřišnice.

Článek je zařazen v: bublanina se švestkami , ovocná bublanina , sladký zákusek , recept , opilé švestky , jedlé květy
Reklama